Portefølje - digitaliseringsprogram - Kunnskapsbasen
Portefølje - digitaliseringsprogram
Det pågår en reorganisering av det som tidligere er kjent som Digitaliseringsprogrammet. Prosjektporteføljen har gjennomgått innledende revideringer, og aktuelle prosjekter og tiltak vil ytterligere optimaliseres i første kvartal 2025.
På denne siden finner du informasjon om pågående tiltak og prosjekter i Digitaliseringsprogrammet. Listen over tiltak og prosjekter oppdateres forløpende.
Digitalisering ved NTNU | Sider merket med digitalisering
Innholdsfortegnelse [-]
BEVISST plan: forbedring PBO-prosessen
NTNU skal ha en effektiv standardisert plan-, budsjett- og oppfølgningsprosess (PBO). Formålet med utviklingsarbeidet BEVISST-plan er å bedre kvaliteten i plan- og budsjettprosesser gjennom en standardisert løsning og en samlet verktøypakke for NTNU som gir bedre kvalitet, bedre robusthet, økt brukervennlighet og effektivisering av PBO-prosessen.
Les mer om tjenesten: BEVISST - System for virksomhetsstyring
Prosjektleder: Trude Wictoria Bersvendsen
DelLab - Delingsøkonomi for labinfrastruktur
DelLab jobber med hvordan NTNU praktiserer TDI- og leiestedsmodellen. Prosjektet oppstod i forlengelsen av digitaliseringsprosjektet BookitLab og kan illustreres som en tredje fase for å oppnå mer lik praksis for håndtering av leiesteder. Prosjektet jobber direkte med instituttene for bistå i endringsarbeidet og for å gjøre overgangen til beste praksis enklest mulig.
Prosjektleder: Børge Godhavn
EWP - Erasmus without paper
NTNU ønsker å modernisere og effektivisere sin utvekslingsprosess for å støtte opp under universitetets internasjonaliseringsstrategi. Dette inkluderer:
1) Implementering av "Mobility online SOP", et IT-verktøy designet for student- og ansattutveksling, som støtter Erasmus Without Paper-initiativet og dekker NTNUs Erasmus-avtaleportefølje.
2) Å tilby et system som er brukervennlig, helhetlig, og funksjonelt for både studenter og NTNU ansatte, spesielt for saksbehandlere på nivå 1.
3) Forenkling og forbedring av utvekslingsløpet for å spare tid og ressurser, samt styrke samarbeidet mellom studenter, NTNU, og vertsuniversitetene.
Sammenfattet vil hovedmålet være å styrke NTNUs posisjon som en ledende internasjonal utdanningsinstitusjon ved å gi studenter og ansatte de beste verktøyene og prosessene for internasjonal utveksling.
Prosjektleder: May-Britt Øie Thoresen
Forprosjekt NTNU HR
BOTT HR innføringsprosjektet ved NTNU ble initiert for å innføre løsninger som understøtter HR- prosesser som bl.a. rekruttering, onboarding, medarbeiderutvikling, lønnsforhandlinger, m.m. Prosjektet ble opprinnelig rigget for innføring av DFØ HR med SuccessFactors med ulike moduler. Våren 2023 ble formålet for prosjektet endret til å bli et forprosjekt der formålet var å utrede behovet for og forslå omfanget til et eventuelt hovedprosjekt på HR området på NTNU.
Les mer om forprosjektet: NTNU HR
Prosjektleder: Hilde Marit Hauge
Forskningsdata
Prosjektet tar for seg trygg og sikker håndtering av forskningsdata, fra innsamling, lagring, analyse og bearbeiding, til arkivering, sletting eller publisering. I 2023 jobber prosjektet med:
- Digitale intervju med fortrolige data
- Infrastruktur for fortrolige data
- Personvern i studentoppgaver
- Kompetansesenter og infrastruktur for forskningsdata
- Git-verktøy for versjonskontroll
- Transkribering i Whisper
- Elektronisk labjournal
Les mer om prosjektet: Prosjekt Forskningsdata - Digitaliseringsprogram.
For english information about the project please visit the wiki "Project Reseach Data - The Digitalisation Programme".
Prosjektleder for forskningsdata er Ingrid Heggland
Historiske HR-og ØK-Data
Målet med prosjektet er å sikre at disse historiske dataene bevares forsvarlig og er tilgjengelige for å møte både interne og eksterne behov. Det inkluderer etterlevelse av regler og bestemmelser for arkivering, samt interne behov for tilgang til data for ulike avdelinger og interessenter. Ved å gjøre dette ønsker NTNU å oppfylle sine forpliktelser, sikre god data forvaltning og bidra til universitetets overordnede effektivitet og integritet.
Prosjektleder: May-Britt Øie Thoresen
Nye nettsider
NTNUs eksterne og interne nettsider ligger i dag på utdatert teknologi. Organisasjonen er ikke godt nok rigget for å tilby brukerorientert innhold, og det er heller ikke et tydelig forvaltningsapparat for drift og videreutvikling av tjenesten.
Mer om prosjektet Nye nettsider
Prosjektleder: Tone Kvenild
NTNU Sak (tidligere BOTT SA-innføring)
Prosjektet skal ivareta NTNUs interesser og arbeid i forbindelse med innføring av standardløsning levert av UH Sak, samt legge til rette for at NTNU er i stand til å utnytte mulighetene et nytt system gir for prosessforbedring og for å ta ut gevinster av den nye løsningen.
Les mer om prosjektet: NTNU Sak - innføringsprosjekt
UH Sak – nasjonalt (tidligere BOTT SA - nasjonalt prosjekt)
UH Sak (tidligere BOTT saksbehandling og arkiv) er et samarbeidsprosjekt i UH-sektoren for anskaffelse av en saksbehandlingsplattforn og en separat Noark 5-arkivkjerne. Ambisjonen er å gi saksbehandlere, ledere og dokumentasjonsforvaltere god prosesstøtte for sine arbeidsprosesser, automatisk og økt dokumentasjonsfangst til arkiv, selvbetjening samt god oversikt over egne arbeidsoppgaver.
Les mer om prosjektet: BOTT Saksbehandling og arkiv eller besøk BOTT-samarbeidet sine nettsider (ekstern lenke).
Prosjektleder for det nasjonale prosjektet er Frode Stortiset
Child Pages (1)
-
Nye nettsider – prosjekt
NTNUs eksterne og interne nettsider ligger i dag på utdatert teknologi. Organisasjonen er ikke godt nok rigget for å tilby brukerorientert innhold, designen oppleves som gammeldags og det er heller...