Wikier

Tilsetting og...

Oppdragstaker

Før du kan ta et oppdrag for NTNU må du inngå en skriftlig kontrakt. Oppdragskontrakter inngås via den digitale løsningen for tilsetting og arbeidskontrakt.


English: Contractors


Eksempler på oppdrag

  • eksterne sensorer og veiledere
  • bedømmelse av doktorgradsavhandling og disputas
  • bedømmelse av kompetanseopprykk og bedømmelse av søkere til stilling

Se flere eksempler og info om oppdragskontrakter

Hvordan signere kontrakten

Se praktisk veiledning på dfo.no: Signere kontrakt

  1. E-post fra DFØ: Når NTNU har opprettet kontrakten, får du en e-post fra systemleverandør DFØ. Les gjennom kontrakten, bekreft opplysningene og signér, eller avvis med begrunnelse.
  2. Innlogging: Når kontrakten er signert og startdato for kontrakten er passert, vil du motta en ny e-post fra DFØ med informasjon om innlogging i Selvbetjeningsportalen der du bl.a. kan sende reiseregninger.
  3. Kopi av kontrakten: Etter kontrakten er signert, vil du få tilsendt en kopi av kontrakten i Altinn. Den er også tilgjengelig i DFØ-appen og Selvbetjeningsportalen.

Tekniske problemer?

Ingen kontrakt mottatt: Kontakt Tjenestesenteret telefon eller e-post

Feilmelding ved signering: Prøv å signere igjen noen ganger. Hvis det fortsatt ikke fungerer, kontakt Tjenestesenteret på telefon eller e-post.

Når får du betaling?

Honoraret utbetales etter sluttdatoen i kontrakten. Du trenger ikke gjøre noe aktivt for å få utbetalingen, bortsett fra å signere kontrakten.

Lønnsslipp

Oppdragstakere finner sin lønnsslipp i BetalMeg/Selvbetjeningsportalen eller i DFØ-appen. Hvis du ikke har tilgang til portalen eller appen, finner du den i Altinn. Utenlandske oppdragstakere uten norsk adresse eller fødselsnummer får lønnsslippen automatisk tilsendt fra DFØ per post.

Utregning av honorar

Avtale om honorar: Oppdragstakere er ikke omfattet av hovedtariffavtalen. Oppdragsgiver kan avtale honorar med oppdragstakeren uavhengig av statens lønnsplanhefte. Det finnes ingen sentrale føringer for satser for eksterne oppdragstakere. Enhetene bestemmer egne satser for ulike typer eksterne oppdrag eller med aktuelle oppdragstakere, inkludert hva beløpet skal dekke.

Anbefalte kostnader: Når man fastsetter en timesats eller en bestemt sum for godtgjøring, anbefales det å ta høyde for ekstra kostnader som oppdragstakere må dekke selv. Typiske kostnader inkluderer:

  • Feriepenger (12 %)
  • Pensjon (4 % til innskuddspensjon)
  • Frivillig yrkesskadetrygd (Årlig premie utgjør 0,4 % av forventet årsinntekt utenfor tjeneste, ifølge NAV)
  • Sykepenger (fakultetets/instituttets fraværsprosent ved korttidsfravær kan legges til grunn)

Oppdragsgiver er ikke forpliktet til å inkludere noen av de ekstra kostnader i satsene for eksterne oppdragstakere.

Ved avvik på kontraktssummen, kontakt Tjenestesenteret før oppdraget er utført (kontaktinfo nederst på siden).

Utvalgsgodtgjøring

Leder, medlemmer og sekretærer i statlige utvalg godtgjøres for møteforberedelser, arbeid i møter osv., slik det er fastsatt i administrative bestemmelser i Statens personalhåndbok.

NTNU følger de veiledende satsene som er fastsatt av departementet i de administrative bestemmelsene.

Reiseregning og utgiftsrefusjon

Når du har inngått oppdragskontrakt med NTNU, får du tilgang til å registrere reiseregning og refusjoner via Betalmeg-løsningen i Selvbetjeningsportalen eller DFØ-appen. Tilgangen gjelder fra startdato i kontrakten. Du vil få e-post fra leverandør DFØ om Betalmeg-tilgangen.

Oppdragstakere skal ikke legge inn selve honoraret sitt i Betalmeg-løsningen. Honoraret blir utbetalt etter sluttdatoen for oppdraget.

Konteringsinformasjon for oppdragstakere

Når en oppdragstaker har fått kontrakt via Tilsetting og arbeidskontrakt, har enheten allerede registrert konteringsinformasjon. Du skal la feltet "kostnadsfordeling" stå som standard med mindre du har fått beskjed fra oppdragsgiver om å legge inn en annen kostnadsfordeling. Se fra cirka 1 minutt i denne YouTube-videoen om reiseregning i Betalmeg (dfø) om hvordan du endrer kontering.

Er du selvstendig næringsdrivende?

Mange av oppdragene som utføres for NTNU skal utbetales som honorar i lønnssystemet, og ikke som faktura i regnskapssystemet. Hvis en selvstendig næringsdrivende skal fakturere en tjeneste, må det gjøres en vurdering i forkant. Denne vurderingen skal dokumenteres.

Se Oppdragstaker eller næringsdrivende

Plikter og rettigheter

Oppdragstakere får ikke sykelønn, feriepenger eller pensjonspremie i Statens pensjonskasse fra NTNU. Skatteplikt ved utbetaling av arbeidsinntekt gjelder.

Kontakt

Hvis du trenger veiledning til kontraktssignering eller Selvbetjeningsportalen, kan du kontakte Tjenestesenteret