Wikier

Reiseregning

Reiseforskudd

Du kan få reiseforskudd i ekstraordinære tilfeller. Alle ansatte bør i utgangspunktet bruke Eurocard kredittkort for å betale alle jobbrelaterte utgifter.


English version - Travel advance

Temaside reise | Sider merket reise | Reiseregning | Kredittkort


Når kan man få reiseforskudd

  • Reiser og konferanser som må betales lang tid i forveien
  • Reiser av lang varighet - forskningstermin
  • Reiser hvor NTNU dekker deler av kostnaden
  • Personer som er midlertidig ansatt og som ikke får kredittkort

Søk om reiseforskudd

Fra januar 2023 søker du om reiseforskudd i reisesøknaden i Selvbetjeningsportalen. Forskuddsskjemaet blir konvertert til en reiseregning når det er godkjent.

 Logg inn i Selvbetjeningsportalen

Se veiledning: Reiseforskudd i Selvbetjeningsportalen.

Forhåndsbetalt reise, kurs og seminar

Huk av for at utlegget er forhåndsbetalt hvis for eksempel fly eller hotell er betalt av NTNU eller andre på forhånd (hvis du har ikke hatt noe utlegg selv).

Det er forskjell på reiseforskudd og forhåndsbetalt (av NTNU eller andre) reise.

Bestille nå betale seinere

Hvis du har kredittkort fra EuroCard, kan du bestille flybilletter i god tid før avreise. Da blir du ikke belastet kostnaden før du reiser.

Avtalen heter Book now - pay later og innebærer et lite gebyr som du må føre på reiseregningen slik at du får det refundert. Dermed kan du benytte deg av økonomibilletter som legges tidlig ut for salg. Dette ligger inne i avtalen med leverandøren av kredittkortet.

Forskudd ved forskningstermin

Har du behov for forskuddsutbetaling i forbindelse med forskningstermin må du legge ved et tildelingsbrev eller anslag over kostnader. Det anbefales at det tas høyde for noe forskuddstrekk ved forskuddsutbetalingen. Husk at du på oppgjørstidspunktet (innen 1 mnd etter avsluttet reise) fører opp forskuddsbeløpet på oppgjørsskjema. Forskningstermin (Obs! Info endres i januar 2023!)

Kontakt

Har du spørsmål? Kontakt Tjenestesenteret