Wikier

Kredittkort

Her får du informasjon om hvorfor skal du bruke kredittkort, hva som er fordelene med kredittkortet og bedriftsavtale samt hvordan du bestiller og bruker kredittkortet.

Merk! 1.januar 2023 ble HR-portalen erstattet av Selvbetjeningsportalen. Opplysninger om kredittkort overføres ikke til den nye portalen. Du må derfor legge inn dette selv når du får tilgang. Se veiledning: registrere kredittkort i Selvbetjeningsportalen (dfo.no)


English - Credit Card

Temaside om reise | Alle sider merket med reise


Hvorfor kredittkort med firmaansvar

EuroCard er leverandør av kort, innkjøpskonto og reisekonto til NTNU.

Alle ansatte med reise og utlegg for NTNU kan få et kredittkort for å kunne belaste sine jobbrelaterte utlegg på enkel måte og med fordeler.

 • Med kredittkort fra EuroCard slipper du som ansatt å blande inn privat økonomi med utlegg for jobben.
 • EuroCard er velkjent flere steder i verden
 • Gratis for ansatte
 • Du slipper å søke om forskudd
 • Færre direktefakturaer til NTNU
 • Du blir ikke kredittvurdert
 • Reiseforsikring og avbestillingsforsikring
 • Du får korttransaksjonene dine direkte inn i reiseregningen. Du må fortsatt laste opp kvitteringen
 • Du slipper å legge ut for flybilletter før reisen er foretatt – slik at billetter kan bookes tidligere med bedre priser
 • Standard kredittgrense er 50.000,-. Grensen kan heves – ta kontakt med hr-kredittkort@hr-hms.ntnu.no

Søk om Eurocard firmakort via NTNU avtalen her: https://secure.eurocard.no/oa/masterinvitation/19330/cb6320/eurocard-corporate-gold

Spørsmål: Eurocard-bedrift

Privat Eurocard

Du kan også søke om et Eurocard privatkort å ha i tillegg til ditt bedriftskort til redusert pris (ordinær pris kr. 645,-) Søk om Eurocard privat.

Gjeldsinformasjonsloven og gjeldsregister

Ved innføring av gjeldsinformasjonsloven og gjeldsregister i 2019, skal kredittkortselskapene rapportere inn kredittrammer tilhørende private kort.

Dette vil ikke gjelde for Eurocard Corporate Gold kort som benyttes til jobbrelaterte utlegg for NTNU.

Ansatte ved NTNU oppfordres til å benytte firmakortet Eurocard Corporate Gold til alle utlegg for NTNU, slik at man unngår rapportering i det kommende gjeldsregisteret.

Bestille kredittkort

Du bestiller kredittkortet selv hos Eurocard: https://secure.eurocard.no/oa/masterinvitation/19330/cb6320/eurocard-corporate-gold

Søknaden sendes automatisk for godkjenning til Tjenestesenteret, ved å trykke på Godkjenning og deretter videre til kredittkortselskapet.

 • Eurocard gir opptil 50 dager kredittid på dine kjøp. Det er fri måned og 20 forfallsdager på faktura. Dette vil si at man har alt fra 20 til 50 dagers kredittid ut i fra når kjøpet er gjort i forhold til når du har fakturadato.
 • Faktura sendes direkte til kortholders hjemmeadresse og det vil ikke være mulighet for delbetaling. Du betaler denne selv, og sender reiseregning i Selvbetjeningsportalen. Ved purringer, vil 2. gangs purring i tillegg bli sendt nærmeste leder for oppfølging. NTNU som arbeidsgiver dekker renter dersom det er NTNU som har vært sene med utbetaling når den ansatte har levert sin reiseregning i tide. I motsatt fall blir kortholder belaste

Spørsmål og hjelp til kredittkort

Kontakt Tjenestesenteret.

Registrere kortnummeret hos Berg-Hansen

Du blir automatisk forsikret ved å registrere kortet hos Berg-Hansen
Logg inn på Berg-Hansen. Klikk på Profil og velg Kredittkort i menyen

Registrere kredittkort i Selvbetjeningsportalen

Ved utfylling av reiseregningen kan du enkelt hente korttransaksjonene dine fra kredittkortet.

1.januar 2023 ble HR-portalen erstattet av Selvbetjeningsportalen. Opplysninger om kredittkort overføres ikke til den nye portalen. Du må derfor legge inn dette selv når du får tilgang. Se veiledning: registrere kredittkort i Selvbetjeningsportalen (dfo.no)

Når du har registrert kredittkortet ditt i Selvbetjeningsportalen, kan du enkelt hente korttransaksjonene dine fra kredittkortet. Du finner informasjon om det i veiledningen til reiseregning (dfo.no).

Bestille nå og betale senere

Når du bestiller flybilletter i god tid før avreise blir du ikke belastet for kostnaden før du reiser. Avtalen heter Book now - pay later og innebærer et lite gebyr som du må føre på reiseregningen slik at du får det refundert. Dermed kan du benytte deg av økonomibilletter som legges tidlig ut for salg. Dette ligger inne i avtalen med leverandøren av kredittkortet.

Reiseforsikring

Når du bruker kredittkortet på hoveddelen av reisen og reisen foregår med offentlig transportmiddel får du Reiseforsikring fra kredittkortselskapet. Slik unngår du at din enhet blir ansvarlig for å dekke tap eller ulykke. Vær obs på egne forsikringsregler for utenlandske ansatte.

Slik meldes skade hos Tryg Forsikring:

Når dere skal melde skade er det viktig at kortholder velger «Reiseforsikring gjennom kredittkort»

Benytt denne linken: Eurocard Corporate Gold: https://www.tryg.no/sn/seb-reiseforsikring/eurocard-gold.html

 1. Hvordan melde skade dersom firmaet har Eurocard Corporate kort til sine ansatte
  1. Gå inn på enten Eurocard Corporate Gold: https://www.tryg.no/sn/seb-reiseforsikring/eurocard-gold.html

og velger meld skade -> Reise

 1. Logger inn via BankID
 2. Velg reiseforsikring gjennom kredittkort
 3. Kunden legger inn kortnummer og svarer ja på spørsmål «Har du betalt minst 50% av transportkostnadene med kortet?»
 4. Fyller ut skademelding

Kontakt