Wikier

Intern...

Phd-stipendiat ved ISM

Velkommen som stipendiat ved Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie

Her finner du informasjon om opptaksprosessen og tidsfristen for å søke opptak til ph.d.-programmet, informasjon om ph.d.-kurs til opplæringsdelen, om oppstartsamtalen alle stipendiater skal ha og informasjon om fadderordningen ved instituttet.

Din personalansvarlig er fagenhetsleder.

Hvem kan hjelpe deg i administrasjonen?

Denne filmen forteller om ISM og ønsker nyansatte velkommen til instituttet.

Du vil få tildelt en fadder av veilederen din i løpet av den første tida. Dette kan fadderen hjelpe deg med.

Ph.d. - hovedinfo ved medisin og helsevitenskap

MH-fakultetet har to ph.d.-program:

  • Ph.d. i medisin og helsevitenskap
  • Ph.d. i medisinsk teknologi.

MH-fakultetets hovedside for ph.d.-utdanningen

Ph.d.-utdanningen reguleres av NTNUs ph.d.-forskrift, supplert med MH-fakultetets utfyllende regler til denne. Fakultetets utfyllende regler er markert i blå skrift under de enkelte §§. Ph.d.-forskriften med MH-regler.

Nyttige lenker

Søk opptak

Ved ISM må du søke opptak til ph.d.-programmet i medisin og helsevitenskap innen to måneder etter at du har startet i stipendiatstillingen.

Søk opptak. Dette er ISMs eget digitale søknadsskjema. Du kan starte søknaden, mellomlagre og fortsette senere. Sammen med søknadsskjemaet finner du også en liste over nødvendige vedlegg.

Søknaden vurderes av ISMs Ph.d.-råd. Rådet har utarbeidet en mal for prosjektbeskrivelse som skal benyttes.

Ph.d-rådet ved ISM

Nestleder for forskning er leder av ph.d.-rådet ved instituttet og har det øverste ansvaret for opptaksvurderinger, framdriftsoppfølging og midtveisevaluering. Nestleder for forskning er også den som vurderer søknader om endringer i opplæringsdelen og søknader om ulovfesta permisjoner/deltid.

Ph.d-avtale

Når du er formelt tatt opp til ph.d.-utdanningen (ikke kun ansatt i stipendiatstilling), skal det inngås en ph.d.-avtale mellom deg og NTNU, og mellom deg, veiledere og NTNU. Det skal også lages en avtale med 3. part, dersom for eksempel 3.part er arbeidsgiver i stipendiatstillingen eller på andre måter bidrar med ytelser til ph.d.-utdanningen (gjelder ikke ren finansiering av ph.d.-utdanning/stipendiatstilling).

Du har blitt ansatt som stipendiat: dine rettigheter og plikter

Driftsmidler i stipendiatperioden

Det opprettes en egen prosjektkonto for driftsmidlene dine. Prosjektøkonom i ISM-administrasjonen kan gi deg info om saldo underveis i ph.d.-løpet. Veilederen din må godkjenne bruken av driftsmidlene.

Hva kan dekkes av driftsmidlene?

Utgifter til forskningsprosjektet, inkludert PC og PC-utstyr. Dersom det er økonomi til det, vil du også normalt få dekket utgifter til å delta på konferanse for å presentere resultater fra prosjektet ditt. Det kan også dekkes utgifter til reise for å delta på ph.d.-kurs utenfor NTNU.

Driftsmidlene kan dekke utgiftene til trykking av avhandlingen din, og etter bestemte regler inntil kr 10.000 til formelle gjester i din private disputas-middag, dersom du velger å holde en slik middag.

All bruk av driftsmidlene skal være direkte knyttet til ph.d.-prosjektet ditt, eller til opplæringsdelen din.

Midtveisevaluering

Når du har kommet ca 18 måneder ut i ph.d.-forløpet ditt (18 mnd fraregnet eventuelle permisjoner og deltid), vil du bli innkalt til en midtveisevaluering. En vitenskapelig komité blir nedsatt for å vurdere status på forskningen din, og på opplæringsdelen din.

Les mer om midtveisevalueringen i rutinebeskrivelsen (routine description).

Utenlandsopphold

NTNU ser gjerne at ph.d.-kandidater har et utenlandsopphold i løpet av ph.d.-perioden.

Reise ut under doktorgraden

Før du reiser, må du også ta kontakt med HR-rådgiver. Avhengig av land og lengde på oppholdet, kan det være nødvendig å inngå egen avtale for utenlandsoppholdet. Les mer om hva som må forberedes: Forskertermin i utlandet

Foreign PhD fellow at NTNU

NTNU International Researcher Support (NIRS)

Veiledersammensetning

Alle skal ha minst to veiledere, og helst ikke flere enn tre. Noen ganger kan det være hensiktsmessig å endre litt på veilederteamet. Ønsket endring må søkes om, ta kontakt med MH-administrasjonens ph.d.-rådgivere.

Opplæringsdel

Opplæringsdelen din (på til sammen 30 studiepoeng eller mer) bestemmes gjennom opptaksvedtaket.

Ønsker du å ta ph.d.-emner før du er formelt tatt opp, må du søke som ekstern student (selv om du allerede har et ansettelsesforhold. Emner - Ph.d. i medisin og helsevitenskap

Ønsker du å ta emner ut eller inn i opplæringsdelen, må du søke om dette til instituttet på eget skjema. Opplæringsdel - Ph.d. i medisin og helsevitenskap

Permisjoner underveis

Vi skiller på lovfesta permisjoner og frivillige permisjoner. HR-rådgivere ved ISM-administrasjonen kan gi råd og veiledning.

Tillitsvalgte og sosialt

En tillitsvalgt velges blant stipendiatene på instituttet og har vervet i 2 år. Den tillitsvalgte skal ivareta ph.d.-gruppas interesser og bistå i enkeltsaker.

Sosialansvarlig velges for ett år og har ansvar for å sette i gang sosiale aktiviteter for ph.d.-gruppa.

I ISMs utvidet ledergruppe velges det årlig en representant fra stipendiatene. Representanter i utvidet ledergruppe

Følg med på informasjon som legges ut på ph.d.-gruppas Teams.