Wikier

Digital...

Spørsmål og svar om digital skoleeksamen - for studenter

English version - FAQ digital school exam - for students

Temaside om eksamenSider merket med eksamen

Ofte stilte spørsmål før og etter eksamen

 1. Man åpner Safe Exam Browser og får melding om at den ikke er konfigurert
  Løsning: Lukk Safe Exam Browser. Man åpner programmet via nettsiden for å få riktig konfigurasjon.
 2. MacOS - man får melding om at SEB ikke ligger i applikasjonsmappen "SafeExamBrowser not in application folder"
  Løsning: I noen få tilfeller har man installert SEB til en annen mappe (eksempelvis downloads) - men det vanligste er at man har lastet ned en ny versjon av SEB og har denne montert. Da er det mulig maskinen prøver å åpne SEB fra den nedlastede .dmg filen, mat ut denne/disse og prøv på nytt. Man vil finne de monterte fildiskene på skrivebord og i finder.

 3. Maskinen er låst etter å ha avlagt eksamen. Dette skjer om man ikke avslutter Safe Exam Browser ved eksamen og setter maskinen i sovemodus. Denne kan ramme både MacOS og Windows, men vil se litt annerledes ut. MacOS får en rød skjerm som vist under. Windowsbrukere kan som regel logge på igjen og velge avslutt - ellers blir løsningen den samme.
  Løsning: Det er 2 måter å løse denne på, 1: Få skrevet inn krevd passord av en eksamensvakt i lokalet. 2: Tving omstart av maskinen. Vi kan i utgangspunktet ikke anbefale at man tvinger omstart av maskinen ved å holde inne på-knappen, men om du har forlatt lokalet og ikke avsluttet Safe Exam Browser på en gitt eksamensdag vil du ikke få utgitt noe passord for å låse den opp før dagen etter tidligst.
 4. Man logger på ntnu.inspera.no - men får ikke opp noen prøver under 'Mine prøver'
  Løsning: Dette kan være 2 ting, 1: Nettleser har cachet en tom versjon av siden - prøv i incognito/privat nettleservindu. 2: Man mangler øvinger eller er ikke oppmeldt til eksamen - kontakt institutt.

 5. Man åpner prøven i Safe Exam Browser, men musepekeren er ikke der den vises på skjermen.
  Løsning: Dette er en bug tilknyttet oppløsning og skjermskalering. Prøv å endre oppløsning til 1080p og skalering til 100% - buggen gjelder bare noen spesifike maskinmodeller.

Kontakt & brukerstøtte

Orakeltjenesten
E-post: orakel@ntnu.no
Tlf:       73 59 15 00