Wikier

Sikkerhetsmåned

Oktober er sikkerhetsmåneden, og store deler av Europa og USA bruker denne måneden til å øke engasjement, bevissthet og kunnskap om digital sikkerhet i befolkningen og i virksomhetene. Sikkerhetskultur er årets tema ved NTNU.

På denne siden finner studenter og ansatte nyttige tips for å øke sin digitale sikkerhet, og informasjon om hva som skjer under årets sikkerhetsmåned. Du kan delta på digitale foredrag og gjennomføre e-læringskurs.

Engelsk versjon: Cybersecurity Month

Sikkerhetsmåneden 2023

Det blir både foredrag og gode sikkerhetstips i oktober 2023. Programmet legges ut i løpet av september.

Foredrag

Sikkerhetstips

  • 25.09.23:Ofte kan tilfeldigheter eller uflaks være årsaken til digitale sikkerhetsbrudd. Ved at du øker kompetansen din, blir sjansen mindre for at du er en av dem som havner i slike situasjoner. Les mer hvordan du kanbli mer sikker i oktober!

Sikkerhetstips fra 2022

Sikkerhetstips som ble lagt ut som en artikkelserie på Innsida under Sikkerhetsmåneden 2022.

Vern om dine og våre verdier

Visste du at en enkel evaluering av dokumentet du jobber i bidrar til økt digital sikkerhet? Les om verdivurdering og klassifisering av dokumenter.

Lag gode unike passord

Bare 30% av Norges befolkning har forskjellige passord på PC, e-post og sosiale medier. Lær hvordan du kan lage gode passord og beskytte deg best mulig digitalt.

Rapporter mistenkelig e-post

Har du fått en e-post med spam, eller kanskje du har blitt utsatt for et phishingforsøk. Rapporter den! Trykk på «Report Message» i Outlook for å rapportere uønskede e-poster.

Tips til riktig håndtering av persondata i forskning

Fem råd som gjør det enklere å ta vare på forskningsdata med persondata. Rådene er relevante for andre typer forskningsdata og informasjonsverdier.

Generelle sikkerhetstips

Nyttige lenker