Wikier

Sikresiden

På Sikresiden gis det både forebyggende opplæring og råd om hva du skal gjøre i en krisesituasjon. Dette kan for eksempel være førstehjelp, voldssituasjoner, seksuell trakassering, nettsvindel, hendelser ved studiestart eller når du er på reise.

Logo for nettsiden SikresidenGå til Sikresiden.no


Alle ansatte og studenter har fri tilgang til siden. Last den gjerne ned på din mobiltelefon.

Temasider: HMS | Informasjonssikkerhet | Beredskap for ansatte


Hva er sikresiden.no?

Sikresiden.no er et mobiltilpasset nettsted som gir deg forebyggende opplæring og informasjon om ulike tema som for eksempel: Voldssituasjoner, førstehjelp, selvmordsfare og nettsvindel. Her finner du også riktig kontaktinformasjon du kan bruke i en gitt situasjon.

Her kan du se en kort informasjonsfilm om Sikresiden. Filmen er tekstet.

Siden er et samarbeidsprosjekt mellom flere universiteter og virksomheter i Norge. Innholdet er lagd og kvalitetssikret av både fagpersoner og helsepersonell. NTNU bidrar tungt i fagredaksjonen for informasjonssikkerhet.

Alt på ett sted

I tillegg til sektortilpasset innhold, innpasser løsningen også hver institusjon sin lokale sikkerhetsinformasjon, slik at den alltid er lett tilgjengelig. Dette gjør Sikresiden til én inngang til det du trenger å vite når noe skjer, eller når du vil forberede deg eller helst unngå at noe uønsket skal skje i forbindelse med en aktivitet. Informasjonen finnes på norsk og engelsk.

Viktig for studentene

Sikresiden er for både ansatte og studenter, men har et ekstra stort hjerte for studentene. Dette er unge voksne, som på mange måter er ekstra sårbare. Det er viktig at studentene tar vare på hverandre og vet hvordan de kan hjelpe hverandre når noe oppleves som vanskelig. Med Sikresiden har de et veldig bra verktøy for å få til det.

Vi anbefaler alle studenter å laste ned sikresiden på sin mobil.

Opplæring og kunnskapsspill

På Sikresiden finner du en rekke gode opplæringsressurser i form av e-læring og videoer. Sikresiden har også tatt steget, og “gamifisert” opplæring.

Ved NTNU er disse spillene tatt i bruk:

  • Personvernspillet
  • Trygg fadder
  • Trygg student
  • Trygg student i utlandet

Bruk Sikresiden på mobilen

Du kan enkelt laste ned Sikresiden som en web-app på din hjem-skjerm på mobilen. Den ligger ikke som app i for eksempel «appstore» eller «googleplay», du må søke den opp og legge den til på din startskjerm.

Se bildeforklaring på hvordan du laster ned:

Kontakt

Har du spørsmål om innholdet på siden eller om Sikresiden.no? Kontakt rådgiver for sikkerhet og beredskap: Emil Holmen, Seksjon for sikkerhet og beredskap..

Kilder

Sikresiden.no