Wikier

Rapportering av mistenkelig e-post

Denne siden refererer til hvordan man skal markere og rapportere mistenkelig e-post som student og ansatt. 

Vi oppfordrer alle til å rapportere mulig mistenkelig e-post for å kunne videre forbedre filtreringen på inkommende e-post, og for å kunne ta tak i de groveste tilfellene. 

English version: Report suspicious e-mail

Temaside om e-post | Sider merket med e-post

Kjennetegn på mistenkelig e-post 

  • Uventet e-post med vedlegg 
  • Mistenkelige lenker. For å se hvor en lenke vil føre deg, hold musepekeren over lenken uten å trykke på den, og du vil kunne se adressen til nettsiden
  • Forespørsler etter personopplysninger som kredittkortopplysninger, finansopplysninger, brukernavn og passord, sensitiv og fortrolige opplysniner 
  • Feilstavelser i lenker 
  • Uvanlige lange lenker 
  • Avsenderadresse er tilsynelatende legitim, men stiller spørsmål om overføring av penger raskt og/eller hemmelig

Som ansatt vil eposter du mottar fra kilder utenfor NTNU bli merket som "Eksterne". Dette er til hjelp for å enklere vurdere om avsenderen for eksempel er den kollegaen han/hun utgir seg for.

 

Hvis e-posten ikke inneholder noen av kjennetegnene ovenfor, men du vil fortsatt være på den sikre siden og markere den som mistenkelig, følg stegene nedenfor for Hvordan videresende mistenkelig e-post i Outlook.

 

Hvordan rapportere mistenkelig e-post i Outlook

Merk den gjeldende e-posten du ønsker å rapportere.

Trykk på "Report Message" oppe til høyre i "Hjem"-menyen:

Velg enten "Junk" hvis det er søppelpost, "Phishing" om du mistenker det for å være phish, eller "Not junk" hvis en legitim mail har havnet i din søppelpost.

Hva skjer når jeg rapporterer en e-post:

Når en e-post er rapportert inn, opprettes det en sak hos NTNU SOC for videre undersøkelse av e-posten. Ved behov kan NTNU SOC også nås direkte på mail eller telefon.