Research catalogue - Kunnskapsbasen
Research catalogue
Research catalogue er en ikke-kommersiell, multimedial plattform for dokumentasjon, publisering og deling av kunstnerisk virksomhet og utviklingsarbeid. Ansatte ved NTNU har tilgang til utvidet funksjonalitet for bruk i undervisning og fagfellevurdering. På denne siden finner du informasjon om hva du kan bruke RC til og hvordan du kommer i gang.
English version - Research catalogue
Hva er Research catalogue?
Research catalogue (RC) er en ikke-kommersiell, multimedial plattform for kunstnerisk virksomhet og utviklingsarbeid. Med mer enn 14 000 registrerte brukere er Research Catalogue i dag den mest brukte digitale plattformen for kunstnerisk utviklingsarbeid. RC støtter integrerte presentasjoner av lyd, bilder, video og tekst, og legger til rette for deling og samarbeid. Plattformen har også funksjonalitet for fagfellevurdering, noe som muliggjør bruk av tidsskrifter, til søknader og i undervisning.
RC tilbyr institusjoner å opprette egne portaler for publisering og formidling. Ved NTNU brukes portalen primært til dokumentasjon og synliggjøring av kunstnerisk virksomhet og utviklingsarbeid.
- Se resultater og publikasjoner i NTNUs portal i RC.
- Se oversikt over andre institusjonsportaler i RC.
Opprette bruker og logge inn
Du logger deg inn i Research catalogue med ditt NTNU brukernavn og passord (Feide-pålogging). Om du har opprettet bruker tidligere bytter du bare til Feide-innlogging fra nå av. For å legge ut eget innhold på RC må du oppgradere din bruker. Dette gjør du ved å akseptere bruksvilkår fra din profilside.
- Gå til researchcatalogue.net
- Klikk på «Log in» øverst til høyre på siden.
- Velg logg inn med Feide.
Har du problemer med å logge inn eller opprette bruker? Ta kontakt med oss via NTNU Hjelp.
Ta i bruk
Bruksområder
- Publisere eget kunstnerisk arbeid som en eksposisjon, som egenpublisering, på portalsider eller i tidsskrifter som benytter RC som platform.
- Publisere i NTNUs portal (retningslinjer kommer).
- Publisere i tidsskrifter.
- Egenpublisering.
- Søke etter andres kunstneriske arbeid.
- Samarbeide om og dele eksposisjoner med andre.
- Innlevering av studentarbeider og eksamen (retningslinjer kommer).
Ta kontakt med koordinator for RC ved NTNU via NTNU Hjelp om du ønsker å benytte RC i et emne, til et prosjekt eller har spørsmål om bruk.
Produsere eget innhold
Etter du har oppgradert din bruker kan du produsere eget innhold (eksposisjon), sende meldinger og samarbeide med andre. Trenger du hjelp til å komme i gang? RC tilbyr nettbaserte brukerveiledninger og videoveiledninger.
Administrere portal
Er du administrator for en portal? Gå til RCs hjelpeguide for administratorer.
Kurs og webinarer
Både RC og Program for kunstnerisk utviklingsarbeid (PKU) ved HK-dir holder en rekke webinarer hvert semester, både for nybegynnere og mer avanserte brukere. Det er gratis å delta men det kreves påmelding.
Kurs og webinarer for høsten 2025 kommer.
Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen tilbyr poenggivende kurs i bruk av RC for Ph.d.-kandidater i kunstnerisk utviklingsarbeid i Norge, både for nybegynnere og avanserte brukere. Ta kontakt med phd.kmd@uib.no for mer informasjon.
Se også opptak av tidligere webinarer fra RC (klikk på "Open exposition").
Eierskap og datalagring
RC eies og driftes av Society for Artistic Research (SAR) og benytter åpen kildekode. Innhold som lagres på RC håndteres av KTHs IT-avdeling i Stockholm, som også sørger for regelmessig sikkerhetskopiering. Les mer om Research Catalogue. Databehandleravtale med RC (kommer).
Kontakt
Ta kontakt med RC-koordinator via NTNU Hjelp for spørsmål om innlogging, bruk og opplæring.