Wikier

Lage godt innhold...

Publisere video og lyd på nett

Her finner du råd til hvordan du kan bruke video og lyd på NTNUs nettsider. English version - Publishing videos and sound clips online

Ser du etter noe annet?Temaside om IT-hjelp | Sider merket med web

Kort og avgrenset

NTNU har et hav av muligheter når det gjelder video. Vi har til dels en bra dekning av foredrag og større arrangement, blant annet via egne nettsider (og it's learning), YouTube og iTunes U. Denne type videoer behøver ikke å ha så høye kostnader, brukergruppene er heller ikke så krevende til kvalitet.

Det er mye spennende vi kan lage: Stemningsintervju foran eksamen, eksperimenter på laboratoriet, hvordan det ser ut på campus osv.

Det er viktig å tenke gjennom hensikten og hvem målgruppen er før et videoopptak. Generelt kan det ofte fungere å lage korte og poengterte snutter istedenfor å filme et helt foredrag, eller seminar. For å få ekstra spredning av snuttene kan det være en god regel å publisere dem på YouTube først og så lage et videovindu (embedde videoen) på nettsiden i Liferay.

For noen sjangre (rekrutteringsfilmer, forskningsformidling etc.) kan video kreve store ressurser i form av tid og produksjonskostnader. Her har brukerne høyere krav til teknisk kvalitet og dramaturgi.

Lyd brukes sjelden alene på nett, men kan egne seg godt på korte foredrag eller debatter. Lydopptak kan kreve en del redigering i etterkant.

Tilgjengelighet

  • Video bør tekstes.
  • Lydfiler bør ha tekstsammendrag.

Merk: Alle statlige virksomheter følge obligatoriske standarder for publisering av bilder, lyd og video.

Se også: Legge til video i Liferay

Kontakt

Ta kontakt med Seksjon for læringstøtte (SLS) via NTNU Hjelp.

5914 Visninger
Content Management: Audit Målgruppe: Medarbeidere Tema: IT-hjelp