Wikier

Microsoft 365

Microsoft 365 - Excel

Slik er det du kommer i gang med Excel. Denne siden inneholder informasjon om hvordan man blir kjent med Excel-miljøet og svar på ofte stilte spørsmål om forskjellige funksjoner i programmet. Regnearkprogrammet Excel er en del av Microsoft 365 pakken som er gratis å laste ned for studenter og ansatte. Hvis du vil laste ned Microsoft 365 pakken eller sjekke ut andre veiledninger bør du følge portalen for Microsoft 365.

English version - Microsoft 365 - Excel

Komme i gang

Når du kommer i gang med Excel blir du møtt med et blankt regneark med en øvre meny og en nedre meny. På Mac har du også muligheten til å starte regnearket fra en mal. Den øvre menyen er hovedmenyen og består av følgende faner:

  • Hjem - Utklippstavle, Skrift, Justering, Tall, Stiler, Celler, Redigering
  • Sett inn - Tabeller, Illustrasjoner, Apper, Diagrammer, Rapporter, Sparkline-grafikk, Filtre, Koblinger, Tekst, Symboler
  • Sideoppsett - Temaer, Utskriftsformat, Tilpass, Arkalternativer, Ordne
  • Formler - Funksjonsbibliotek, Definerte navn, Formelrevisjon, Beregning
  • Data - Hent eksterne data, Tilkoblinger, Sorter og filtrer, Dataverktøy, Disposisjon
  • Se gjennom - Korrektur, Språk, Kommentarer, Endringer
  • Visning - Arbeidsbokvisning, Vis, Zoom, Vindu, Makroer

For å åpne eller lage nye arbeidsbøker så finner du disse alternativene i Fil-fanen. På Windows er denne plassert ved siden av Hjem-fanen. På Mac er dette plassert i Macs innebygde øvre meny.

På den nedre menyen i Excel så har du mulighet til å åpne og bytte mellom regneark i arbeidsboken. På høyre siden av den nedre menyen kan du bytte mellom normal oppsett og sideoppsett. Ved siden av disse er det mulig å justere zoom prosenten til regnearket.

Når du lagrer arbeidsboken din, så kan du velge mellom å lagre dette lokalt på din maskin eller lagre det i OneDrive. Ved å lagre i OneDrive sin skytjeneste så har du mulighet til å åpne og redigere dokumentet hvor som helst og bruke nettversjonen av Excel, Excel Online.

Deling og samarbeid

Veiledning over deling og samarbeid

Tips og Triks

Informasjon om tips og triks kommer

Brukerveiledninger

Microsoft opplæringssenter for Microsoft 365

Kontakt

Orakeltjenesten på orakel@ntnu.no ved spørsmål.

580 Visninger