Wikier

Microsoft 365

Microsoft 365 - Word

Slik er det du kommer i gang med Word. Denne siden inneholder informasjon om hvordan man blir kjent med Word-miljøet og svar på ofte stilte spørsmål om forskjellige funksjoner i programmet. Skriveprogrammet Word er en del av Microsoft 365 pakken som er gratis å laste ned for studenter og ansatte. Hvis du vil laste ned Microsoft 365 pakken eller sjekke ut andre veiledninger bør du følge portalen for Microsoft 365.

English version - Microsoft 365 - Word

Komme i gang

Når du kommer i gang med Word blir du møtt med en blank side med en øvre meny og en nedre meny. På Mac har du også muligheten til å starte dokumentet fra en mal. Den øvre menyen er hovedmenyen og består av følgende faner:

  • Hjem - Utklippstavle, Skrift, Avsnitt, Skriftstiler
  • Sett inn - Sider, Tabeller, Illustrasjoner, Apper, Medier, Koblinger, Kommentar, Topp- og bunntekst, Sidetall, Tekst, Symboler
  • Utforming - Temaer, Dokumentformatering, Sidebakgrunn
  • Sideoppsett - Utskriftsformat, Avsnitt, Ordne
  • Referanser - Innholdsfortegnelse, Fotnoter, Sitater og Bibliografi, Tekster, Stikkordregister, Kildeliste
  • Masseutsendelser - Opprett konvolutt, Start utskriftsfletting, Skriv, Sett inn felt
  • Se gjennom - Korrektur, Språk, Kommentarer, Sporing, Endringer, Sammenlign, Beskytt, OneNote kobling (kun Windows)
  • Visning - Visninger, Linjal og rutenett, Zoom, Vindu, Makroer

For å åpne eller lage nye dokumenter så finner du disse alternativene i Fil-fanen. På Windows er denne plassert ved siden av Hjem-fanen. På Mac er dette plassert i den øvre meny-baren.

Den nedre menyen består av informasjon om antall sider, antall ord og språket brukt i dokumentet. I denne menyen har man også mulighet til å endre dokumentets oppsett til weboppsett eller lesemodus. Ved siden av disse er det mulig å justere zoom prosenten til dokumentet.

Når du lagrer dokumentet ditt, så kan du velge mellom å lagre dette lokalt på din maskin eller lagre det i OneDrive. Ved å lagre i OneDrive sin skytjeneste så har du mulighet til å åpne og redigere dokumentet hvor som helst ved å bruke nettversjonen av Word, Word Online.

Deling og samarbeid

Veiledning over deling og samarbeid

Tips og Triks

Informasjon om tips og triks kommer

Brukerveiledninger

Microsoft opplæringssenter for Microsoft 365

Kontakt

Orakeltjenesten på orakel@ntnu.no ved spørsmål.

802 Visninger