Wikier

Fremdriftsrapportering doktorgrad - ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar om den årlige fremdriftsrapporteringen for ph.d-kandidater, doktorgradsstipendiater og ph.d.-veiledere ved NTNU.

English version - progress reports - faq
Temaside om doktorgrad | Sider merket fremdriftsrapport

Hvorfor skal jeg levere fremdriftsrapport?

Som doktorgradskandidat ved NTNU skal du som hovedregel årlig rapportere om egen framdrift (§10-1 i forskrift om ph.d. ved NTNU). Hvis det er mindre enn 3-4 måneder siden oppstart vil du ikke bli bedt om å rapportere før neste år. Likeledes, om du har startet i stipendiatstilling, men ennå ikke fått opptak, eller du har levert inn avhandlingen din til bedømmelse, vil du heller ikke bli bedt om å rapportere.

Forlengelse av studierett

Framdriftsrapporteringen skal ikke benyttes for å søke om forlengelse av studieretten eller ansettelsesperioden din. Dersom du har behov for forlengelse av studieretten, må du ta kontakt med ansvarlig ph.d.-koordinator ved ditt institutt eller fakultet.

Her kan du lese mer om forsinkelse i doktorgradsløpet

Hva brukes svarene mine til?

NTNU bruker framdriftsrapportene som grunnlag for å vurdere tiltak for bedre oppfølging av kandidater og veiledere, samt forbedring av ph.d.-utdanningen. Vi ønsker å forsikre oss om at kandidater og veiledere får den støtten og hjelpen de trenger. I tillegg kan svarene bli brukt til anonymisert statistikk.

Behandles svarene mine sikkert?

Ja. Svarene du gir blir behandlet konfidensielt. Det er kun noen få personer som har tilgang til å se besvarelsene som er gitt, og disse har gjennomgått egen opplæring om hvordan dataene skal forvaltes.

Kan kandidat og veileder få innsyn i hverandres svar?

Nei. Begjæring om innsyn vil behandles særskilt og i tråd med gjeldende regelverk. Vurdering om innsyn vil i skje i dialog med den aktuelle kandidat og veileder.

Hvem behandler svarene mine?

Svarene behandles av medarbeidere på NTNU som jobber med administrativ støtte til ph.d. eller har lederansvar knyttet til ph.d.-utdanningen. Statistikk blir gjort tilgjengelig for relevante ledere. For mer konkret informasjon, kontakt ditt fakultet.

Blir bevarelsen min slettet?

Dine svar blir lagret i NTNUs arkivsystem ePhorte i henhold til arkivlovens §1. Svarene slettes fra behandlingssystemet (Nettskjema) når saksbehandlingen av årets framdriftsrapportering er avsluttet, og senest innen 6 mnd.

Svar skal leveres i Nettskjema. Er dette OK?

Ja. NTNU har inngått avtale med UiO som drifter Nettskjema om bruk av dette verktøyet for å samle inn framdriftsrapporter. Systemet er ROS -vurdert (Risiko- og sårbarhetsvurdert) for gjennomføring av ph.d. fremdriftsrapportering, og tilfredsstiller kravene til behandling av fortrolige data.

Jeg får ikke logget inn

Du kan få feilmelding om du logger deg på med bare brukernavn i innloggingsvinduet. Prøv å skrive inn brukernavnet ditt som "brukernavn@ntnu.no". Om du fortsatt får feilmelding, kontakt NTNU Hjelp

Kan jeg få tilgang til svarene mine etter at jeg har sendt inn rapporten?

For kandidater: Ja, om du åpner lenken i e-posten på nytt vil du få kunne få tilgang til svarene du sendte inn
For veiledere: For å få tilgang til svarene du sendte inn, ta kontakt med saksbehandler på fakultetet.

Kan jeg levere framdriftsrapport etter at fristen har gått ut?

Nettskjemaet stenges etter at fristen for å svare har gått ut. Etter at nettskjema stenges må du kontakte fakultetet for forespørsel om å levere skjema.

Se også

Kontakt

Hvis du har spørsmål om framdriftsrapporteringen, ta kontakt med ditt fakultet.