Utfylling av masteravtale - Kunnskapsbasen
Utfylling av masteravtale
Denne veiledningen inneholder informasjon om utfylling og digital godkjenning av masteravtale på SharePoint, samt utfylling av standardavtalen for samarbeid med bedrifter/eksterne virksomheter som en del av masteravtaleskjemaet.
- English version: Filling out the master's agreement
- Temaside om masteroppgave
- Temaside om bacheloroppgave
En master-/ hovedoppgaveavtale er en formalisering av avtalen mellom student, veileder og institutt om rettigheter og plikter de tre partene har i gjennomføringen av en masteroppgave, eller hovedoppgave. Arbeidet er regulert av Universitets- og høgskoleloven, NTNUs studieforskrift og gjeldende studieplan for masterprogrammet.
Prosessering: Master-/ hovedoppgaveavtalen inngås i SharePoint, og vil gå på en digital godkjenningsrunde hos veileder og instituttet. Avtalen kan avvises, eller godkjennes av både veileder og instituttet.
Status: Informasjon om status på avtalen vil ligge i SharePoint. Informasjon om at status er endret vil komme per mail til din NTNU-epost. Det er derfor viktig å sjekke den jevnlig.
Krav til signatur: Standardavtalen for samarbeid med bedrift/ekstern virksomhet kan også inngås som en del av master- hovedoppgaveavtalen i SharePoint. Signatur fra bedriften/ den eksterne virksomheten må framskaffes utenfor systemet. Dette kommer det informasjon om per mail, når avtalen er ferdig godkjent av veileder og institutt.
Fyll ut master-/ hovedoppgaveavtale
Dette kan du gjøre i avtaleløsninga:
Trykk på "fyll ut master-/ hovedoppgaveavtale", og velg deretter "ny avtale". Det er kun mulig å ha én avtale i omløp av gangen. Etter at du har levert avtalen, vil den gå på en digital godkjenningsrunde til veilederen din og instituttet ditt.
- Fylle inn og lagre som utkast - dersom du ikke er klar for å sende inn innholdet enda. Husk å ikke godkjenn vilkårene, da vil avtalen bli levert til godkjenning
- Levere avtalen - huk av for at du godkjenner vilkårene, og avtalen vil bli levert til godkjenning
- Revidere innholdet i en avtale som er avvist, og levere på nytt. Dersom avtalen din blir avvist får du mulighet til å gjøre endringer i den, og levere på nytt
- Trekke avtalen - dersom du har gjort en feil
Under står det beskrevet hvordan du skal fylle ut avtalen. Denne informasjonen ligger også under informasjonsknappene ved siden av feltene i avtalen, og det er derfor ikke nødvendig å pugge dette innholdet.
Noe innhold kommer automatisk for noen av fakultetene.
Hvordan trekke avtalen dersom du har gjort en feil
Dersom du har gjort en feil, kan du trekke avtalen.
1. Ved siden av avtalen din i SharePoint vil det være en kolonne med en lenke som heter "trekk tilbake avtalen/withdraw the agreement". Trykk på lenka og det vil komme opp et bilde på høyre side av skjermen. Denne tar noen sekunder å laste.
2. I dette bildet må du sette igang flyten som trekker avtalen ved å trykke "kjør flyt"/ "run flow". Første gang du kjører flyten blir du bedt om å "Logg på"/"Sign in" med ntnu-bruker, ved å trykke "fortsett"/"continue"
3. Det vil da komme opp en beskjed under menylinja om at flyten jobber, og deretter vil du få redigeringsrettigheten tilbake for avtalen, og kan levere en ny versjon
Hvordan legg inn du er sivilingeniørstudent
Spørsmål om du er sivilingeniørstudent kommer opp for NV, IE, IV, AD og ØK
Feltet brukes for beregning av innleveringsfrist, hvor du som går et sivilingeniørstudie har et par unntak som har innvirkning på beregningen av denne.
Om du skriver oppgaven i utlandet vil x antall dager legges til innleveringsfristen din.
Har du jobb som vit. ass. eller und. ass. i perioden? Om du jobber som vitenskapelig assistent eller undervisningsassisten samtidig som du skriver masteroppgave vil x antall dager legges til innleveringsfristen din. Antall dager avhenger av omfanget på jobben, og dette er noe studenten må søke til fakultet om. Fakultetet vil da si hvor mange dager som kan legges til på innleveringsfristen.
Hvordan legg inn at du er LUR-student
Muligheten til å velge at du er LUR-student kommer opp for SU, NV og IE
Her kan du huke av for at du er LUR-student. Dette gjør det lettere for fakultetet å identifisere alle det gjelder, og minner deg på at du må legge til emnenene du allerede har tatt, og skal ta, som en del av masteroppgaven.
Samarbeider du med ekstern bedrift/virksomhet?
Velger du at du skal samarbeide med ekstern bedrift/virksomhet vil følgende spørsmål komme opp.
Signatur fra bedriften/ den eksterne virksomheten må framskaffes utenfor systemet. Dette kommer det informasjon om per mail, når avtalen er ferdig godkjent av veileder og institutt.
- Bedrift/ekstern virksomhet: Navnet på virksomheten skal skrives her.
- Bedriftens kontaktperson: Bedriften skal stille med en kontaktperson som har nødvendig veiledningskompetanse og gi studenten tilstrekkelig veiledning i samarbeid med veileder ved NTNU. Navnet på din kontaktperson/veileder/el. hos virksomheten du skriver for skal skrives i dette feltet, på formen Fornavn EventuelleMellomnavn Etternavn.
- Utgifter knyttet til utførelse av oppgaven: Formålet med oppgaven er studentarbeid. Oppgaven utføres som ledd i studiet, og studenten skal ikke motta lønn eller lignende godtgjørelse fra bedriften. Dersom det er noen avtalte utgifter knyttet til utførelsen av oppgaven, utgifter som virksomheten/bedriften skal dekke, så skal disse beskrives så detaljert som mulig her..
- Utsatt offentliggjøring: Hovedregelen er at studentoppgaver skal være offentlige. I særlige tilfeller kan partene bli enig om at hele eller deler av oppgaven skal være undergitt utsatt offentliggjøring i maksimalt 3 år, dvs. ikke tilgjengelig for andre enn student og bedrift i denne perioden. Her velges fra de fastsatte alternativene ett, to eller tre år med utsettelse for publiseringen. Dette gjøres i samråd med virksomhetene og din veileder på NTNU.l
- Begrunnelse for utsatt offentliggjøring: Her skal begrunnelsen for behovet for utsatt offentliggjøring beskrives i detalj