Wikier

Teknologi og...

Opptaksstudioer for lyd og video

Ønsker du å utforske mulighetene for å ta opp lyd og video? På denne siden har vi samlet informasjon over de ulike stedene på NTNU hvor du kan ta opp lyd og/eller video. Det kommer fortløpende flere lyd- og videoopptaksbuer på NTNU.

Temaside om læringsstøtte for undervisere

English version - Recording Studios for Sound and Video

Det er mange måter å ta i bruk lyd og video i undervisning på. Det kan også lett integreres i Blackboard. Du kan lese mer på Læringssenterets wikiside om hvordan undervisere kan bruke video til undervisning og læring. Mer opplæringsmateriell kommer etter hvert!

Gjøvik

Videostudio B108

Videostudio B108 har blitt oppdaterte med nytt opptaksutstyr! Det er en selvbetjent løsnings som man skal kunne betjene selv etter en kort innføring. Ta kontakt med Seksjon for læringsstøtte for råd, veiledning og en rask gjennomgang av utstyrt før det tas i bruk første gang.

Klikk her for introduksjonsvideo om videostudio B108.

Booke videostudioet på Timeplan.

Bildet: Viserektor Gro Iren Kvanli Dæhlin har allerede benyttet seg av tilbudet.

Trondheim

Dragvoll

Podcastboks

Podcastboks er et podkast-studio med utstyr til lydopptak og produksjon av podkast på Dragvoll rom 1333. Podcastboks bookes via timeplansystemet TP. Podcastboksen støttes i det daglige av Blink Læringshub.

Virtuell omvisning i PodcastBoks

Oppsett av CastPod Lyd

Bilde 2: Oppsett av PodcastBoks på Dragvoll.

Selvbetjent videostudio i Sandkassa

På Dragvoll på rom 7322 nivå 3 i bygg 7, i Sandkassa, finnes et lite selvbetjent videostudio hvor man kan komme i gang med filming selv. Rommet er hovedsaklig tiltenkt bruk i forbindelse med undervisning i Sandkassa.

Virtuell omvisning i selvbetjent videostudio, Sandkassa

Oppsett av Dragvoll Selvstudio.

Bilde 3: Oppsett av Dragvoll Selvstudio.

Ålesund

Studio Ankeret

Videostudio i hovedbygget (Ankeret) på rom F410m. Det er en selvbetjent løsning som man skal kunne betjene selv etter en kort innføring. Ta kontakt med Seksjon for læringsstøtte og digitale tjenester for råd, veiledning og en rask gjennomgang av utstyrt før det tas i bruk første gang.

Her kan man ta opptak av presentasjoner, undervisning og lage bilde-i-bilde film. Her er det også mulighet for greenscreen. Man kan booke rommet gjennom Timeplan-systemet.

Webinarboder

NTNU har satt opp en rekke nye webinarboder som baserer seg på Zoom Rooms. Disse bodene kan benyttes til fjernundervisning og produksjon av læringsmidler. Det er webinarbod på de fleste campuser nå.

Les mer om Webinarbodene, hvor de er og hvordan booke dem her.


Kontakt

Ta kontakt med Seksjon for læringstøtte (SLS) via NTNU Hjelp.

Alle 360° bilder er tatt av Kim Levy Arntzen.