Kandidater til styrevalget - teknisk-administrativt ansatte - Kunnskapsbasen
Kandidater til styrevalget - teknisk-administrativt ansatte
Her kan du lese presentasjonene fra kandidatene i valget for 2025.
English version: Candidates for the NTNU Board election - technical-administrative staff
Tilbake til valg 2025 og diskusjonsforum
Gaute Bjørnli
Senioringeniør, Fellesadministrasjonen
Kort bekrivelse av hva du står for: Hva er NTNUs største utfordringer framover og hvorfor velgerne skal stemme på deg?
NTNU står foran store muligheter – men også utfordringer. Teknologi skal forenkle, ikke komplisere. Vi må sikre at digitale løsninger bidrar til bedre undervisning, forskning og administrasjon. I dag ser vi at systemer som kunne ha vært effektive, ofte ikke brukes optimalt. Det må vi endre. Som senioringeniør i læringsstøtte ser jeg daglig hvordan vi kan bruke teknologi smartere. Vi trenger løsninger som reduserer frustrasjon, frigjør tid og gjør hverdagen enklere for ansatte og studenter. Samtidig må vi møte strenge krav til datasikkerhet, GDPR og KI-forordningen. Skybaserte løsninger må brukes med fornuft, og NTNU må ta lederskap i å utvikle trygge, bærekraftige og fremtidsrettede digitale tjenester. Bærekraft og ressursstyring må inn i teknologivalgene våre. Vi må stille krav til miljøvennlige innkjøp og løsninger som minimerer teknologisk avfall. NTNU skal være en ansvarlig aktør – også digitalt.
Jeg vil være en tydelig stemme for de teknisk-administrative ansatte. Vi sitter på avgjørende kompetanse, men blir ofte oversett i beslutningsprosesser. Det må vi endre. Gjennom samarbeid, tydelig strategi og praktiske løsninger kan vi skape et NTNU som fungerer bedre for alle. Jeg håper på din stemme!
Are Wendelborg Brandt
Laboratorieleder, Fakultet for ingeniørvitenskap (IV)
Kort bekrivelse av hva du står for: Hva er NTNUs største utfordringer framover og hvorfor velgerne skal stemme på deg?
Mitt navn er Are W. Brandt og jeg har jobbet ved NTNU i tre år. Før det jobbet 25 år ved SINTEF, Norges Branntekniske Laboratorium (nå RISE Fire Research). Jeg har en allsidig faglig bakgrunn hvor jeg har jobbet både som forsker og med ledelse. I 2006 var jeg uheldig og ble utsatt for en ulykke som medførte en alvorlig ryggmargsskade noe som har gitt meg en unik erfaring og perspektiv som jeg har med meg. I forhold til styreerfaring så har jeg vært betrodd flere nasjonale og internasjonale verv både innen yrkeslivet og privat.
NTNU har vært gjennom en utfordrende økonomisk periode og vi må vende oss til en ny hverdag, men det byr også på store muligheter for å bli enda bedre. Jeg tror NTNU har et stort potensial til å fremheve seg enda bedre til tross for at vi ligger i utkanten av Europa ved å dyrke og fremheve det som gjør oss unike. I forbindelse med samlokaliseringen av de to miljøene på Dragvoll og Gløshaugen så ligger det mange muligheter, men også utfordringer som må løses.
Jeg tror at jeg med både min faglige og private bakgrunn har en unik erfaring som kan bidra positivt inn det arbeidet som NTNU’s styre skal ta fatt på og videreføre i tiden fremover. Jeg er sterkt motiver til å bidra til at NTNU skal utvikle seg på en best mulig måte i en turbulent og usikker verdenssituasjon.
Peder Berntsen Brenne
Rådgiver læringsmiljø, Fakultet for naturvitenskap (NV)
Kort bekrivelse av hva du står for: Hva er NTNUs største utfordringer framover og hvorfor velgerne skal stemme på deg?
NTNU må tilpasse seg reduserte bevilgninger og nye rammebetingelser, uten å miste egenart og autonomi. Vi må sikre nødvendig handlingsrom og rett balanse i kjerneoppgavene. Ansatte og studenter er vår viktigste ressurs. Vi skal ha gode vilkår og reell medvirkning. Omstilling skal ikke treffe tilfeldig, og vi må unngå uønskede konsekvenser. NTNU har lavest andel teknisk-administrativt ansatte i sektoren. Ikke at det er bra. Vi er en høykompetent ansattgruppe. Det er bra! Vi trenger solid virksomhetsstyring og velfungerende arbeidsprosesser, brukerrettede digitale løsninger og god samhandling mellom tjenester og nivå.
Vi skal være stolt av NTNUs unike omdømme. Vår tids store utfordringer trenger NTNUs bidrag. I en spent sikkerhetssituasjon utfordres grunnleggende verdier. NTNU skal evne å stå i krevende etiske prøvelser og våge ta stilling. I kommende styreperiode vil uforutsette saker helt sikkert dukke opp, samtidig vet vi noe om det som kommer; ny utviklingsavtale med KD, beslutning om styringsmodell, samarbeid med forsvarsektoren og krevende prioriteringer i store byggeprosjekter. Utdanning, forskning, innovasjon og formidling foregår primært på NTNUs institutter i Ålesund, Gjøvik og Trondheim. Det må vi aldri glemme.
Med lang fartstid tett på kjernevirksomheten kjenner jeg NTNU godt. I mitt snaue år i styret har jeg bidratt til å ta gode og kunnskapsbaserte beslutninger til det beste for NTNU. Hvis du er enig, fortsetter jeg gjerne med det.
Veruska De Caro-Barek
Rådgiver, Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap (SU)
Kort bekrivelse av hva du står for: Hva er NTNUs største utfordringer framover og hvorfor velgerne skal stemme på deg?
Jeg stiller til styrevalget fordi jeg mener at vår rolle som ansattgruppe ved NTNU må løftes og verdsettes mer. Vi er en stille gruppe som ikke pleier å gjøre så mye av seg, MEN vi holder NTNUs maskineri i gang slik at de vitenskapelige ansatte bedre kan konsentrere seg på sine arbeidsoppgaver og studentene på sine studier. En av NTNUs største utfordringer fremover vil bli å lykkes i en tid med stadig trangere kår. Dette vil påvirke oss direkte: Nedskjæringer kan føre til urealistiske effektiviseringskrav og økt arbeidsbelastning. Digitalisering og omorganiseringer har foreløpig ikke nødvendigvis ført til en lettere arbeidshverdag, og mange opplever at deres stemme ikke har blitt hørt i viktige beslutninger. Det vil jeg jobbe for å endre. Dette står jeg for:
- Bedre arbeidsvilkår med realistiske forventninger og støtte til kompetanseutvikling og bedre karriereveier.
- En sterkere stemme i styret med reell medbestemmelse i endringer som påvirker oss.
- Smartere digitalisering som faktisk letter arbeidshverdagen og ikke skaper mer byråkrati.
- Anerkjennelse av vår rolle – Teknisk-administrative ansatte skal ikke sees som en støttefunksjon i bakgrunnen, men som en likeverdig del av NTNU.
Jeg vil være en tydelig stemme for oss i styret – men jeg trenger din støtte! Stem på meg for et sterkere NTNU, der vi som teknisk-administrative ansatte blir hørt, verdsatt og får de verktøyene vi trenger for å gjøre jobben vår best mulig. Sammen gjør vi en forskjell!
Per Andre Munkeby Fenne
Seniorkonsulent, Fakultet for arkitektur og design (AD)
Kort bekrivelse av hva du står for: Hva er NTNUs største utfordringer framover og hvorfor velgerne skal stemme på deg?
Jeg har jobbet for NTNU siden august 2021, og har i løpet av denne tiden hatt mange ulike roller. Dette inkluderer ulike perioder som studiekonsulent, prosjektøkonom, bestiller, og lederstøtte innen økonomi, HR, og strategi. Jeg ble i mai 2024 fast ansatt som prosjektkoordinator ved institutt for design.
I NTNUs strategi for 2018-2025 er ett av målene for hvor NTNU ønsker å være ved utgangen av strategiperioden: «vi har utviklet og modernisert det teknisk-administrative støtteapparatet og yter tjenester med riktig kvalitet tilpasset behovet til brukerne». Jeg mener at NTNU enda har en lang vei å gå her. Den største utfordringen i denne sammenheng er at vi ansatte fortsatt bruker saksbehandlingsløsninger som gikk ut på dato omtrent samtidig som en del av de nåværende NTNU studentene ble født. Dette går ut over kvaliteten i alle ledd, og bør være noe som ligger øverst på NTNUs prioriteringsliste av utfordringer som må løses i tiden fremover.
Videre er ett av målene for NTNUs 2018-2025 strategi at: «hver medarbeiders kompetanse blir verdsatt og utviklet systematisk». Ifølge NIFU-rapport 2024:2 er gode systemer for faglig karriereutvikling for TA-ansatte i UH-sektoren en mangelvare. Ut ifra min erfaring vil jeg påstå at dette også er noe NTNU må jobbe bedre med i tiden fremover. Det er mange diskusjoner som bør tas relatert til dette, inkludert lønnsutvikling for TA-ansatte ved NTNU. Om du ønsker ett styremedlem som tar tak i de nevnte utfordringene, stem gjerne på meg.
Håkon Gravem Isaksen
Seniorkonsulent, Det humanistiske fakultet (HF)
Kort bekrivelse av hva du står for: Hva er NTNUs største utfordringer framover og hvorfor velgerne skal stemme på deg?
NTNU står som ovenfor en fremtid preget av færre studenter og nedgang i bevilgning. Samtidig trenger vi Kunnskap for en bedre verden mer enn noen gang. Vi må fortsette å prioritere utvikling og satsning på våre ansatte for å kunne lykkes med samfunnsoppdraget vårt til tross for endrede rammevilkår. I dette er vi, de teknisk-administrativt ansatte, helt grunnleggende for å lykkes. Der våre vitenskapelige kolleger er premissleverandører for retningen, innholdet og kunnskapen som utgjør de sentrale elementene i kjernevirksomheten vår, er det vi som er premissleverandør for strukturene rundt, systemene bak og støtteapparatet som muliggjør forskningen og utdanningen ved NTNU.
Mine visjoner er at NTNU:
- Prioriterer å styrke våre teknisk-administrativt ansatte. Vår arbeidshverdag skal være preget av utviklingsstøtte, eierskapsfølelse og mestring. Vi fortjener å være stolte av arbeidet vi gjør, nå må vi få rammer på plass som underbygger denne stoltheten.
- Har som mål å være en attraktiv arbeidsgiver for nyutdannede og unge arbeidstakere. Dette betyr å skape sosiale miljøer som fanger opp og inkluderer nyansatte og å sikre at vi rekrutterer riktig kompetanse til riktig arbeidsoppgave.
- Har verktøy, arbeidsrutiner og systemer som setter ansatte i stand til å føle mestring, overskudd og tilfredshet når vi løser våre oppgaver. Dette innebærer å ha et kritisk blikk på egen arbeidshverdag, og å få gehør når man påpeker muligheter for utvikling og nye løsninger.
Camilla Mortensen
Fagarbeider m/fagbrev, Fellesadministrasjonen
Kort bekrivelse av hva du står for: Hva er NTNUs største utfordringer framover og hvorfor velgerne skal stemme på deg?
Jeg tror økonomi vil være NTNUs største utfordring, også fremover. Å kunne fortsette å være en attraktiv arbeidsplass, og samtidig gi utdanning av høy kvalitet må være målet, selv med mindre midler enn før. Jeg er engasjert og interessert i NTNU som arbeidsplass.
Jeg har vært ansatt ved NTNU siden 2014 og har god innblikk i universitetets fasiliteter, som det fysiske lærings- og arbeidsmiljøet. Jeg arbeider ved eiendomsdrift, som er en del av Eiendomsavdelingen ved NTNU. Vi er over 400 flotte medarbeidere som forvalter, drifter og utvikler campus i Trondheim. En så stor og viktig arbeidsplass burde også ha en plass i styret ved NTNU. Som fagarbeider kan jeg gi styret et bredere perspektiv, da det er få av oss på strategisk nivå, vil jeg kunne gi en innsikt dere ellers ikke hadde fått. Det er viktig at de operative medarbeiderne, blir representeret og hørt. Dette vil også skape et mer demokratisk styre.
Jeg er inne i min 3.periode som verneombud, og har god innsikt i arbeidsmiljøarbeidet ved NTNU, og kan også her bidra med informasjon og praktisk erfaring innen hms. Jeg er fagarbeider i renhold, men har også studert fasilitetsstyring og studerer nå arbeidsforvaltning.Jeg mener det er viktig å ha god kommunikasjon på tvers i organsisajonen.
Vi på drift er der for hele NTNU og de er avhengige av oss for å ha en god dag på jobb, for at byggene skal være tilrettelagt så de skal få gjort det de er der for å gjøre, og at vi sammen kan skape et NTNU også for framtiden.
Vanessa Necchi
Rådgiver, Det humanistiske fakultet (HF)
Kort bekrivelse av hva du står for: Hva er NTNUs største utfordringer framover og hvorfor velgerne skal stemme på deg?
Jeg stiller til valg fordi jeg ønsker å sikre en sterk representasjon for alle teknisk-administrative ansatte. NTNU må tilpasse seg nye rammebetingelser og møte høye forventninger til omstilling. Dette innebærer at vi må jobbe mer effektivt med færre ressurser. Det er avgjørende å ha en representant som forstår de utfordringene når universitetets øverste organ tar beslutninger på vegne av alle ansatte. Det er essensielt å opprettholde akademisk frihet for våre vitenskapelige ansatte. Dette kan oppnås gjennom et støttende og kompetent administrativt og teknisk apparat. Vi er alle en del av et stort maskineri som er avhengig av hverandres innsats. Ved å samarbeide på tvers, kan vi stå stødig i en tid hvor mange av våre kolleger globalt står i fare for å miste sine rettigheter.
Gjennom mitt fagforeningsarbeid har jeg fått en dyp forståelse av NTNU. Jeg har besøkt mange ansatte inkludert ansatte på drift, i tekniske laboratorier og administrative ansatte på alle nivåer. Målet om ‘Ett NTNU’ er et sterkt ønske i organisasjonen. Likevel føler mange at målet ikke er nådd ennå. Gjennom samtaler med ansatte har jeg fått bred innsikt i hva som skjer på arbeidsplassene. Denne kunnskapen kan jeg bringe med meg inn i styremøtene.
Velger du meg, velger du en representant med en solid bakgrunn fra humaniora, hvor kritisk tenkning og analytiske ferdigheter er dypt forankret. Jeg vil arbeide for å fremme samarbeid og utvikling på tvers av NTNU, og sikre at alle ansatte blir hørt.
Sunniva Saksvik
Rådgiver, Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap (SU)
Kort bekrivelse av hva du står for: Hva er NTNUs største utfordringer framover og hvorfor velgerne skal stemme på deg?
Med erfaring fra styrearbeid i både frivillig, privat og offentlig sektor, er jeg ei oppvaskkjerring som bretter opp ermene, tar tak i problemene og finner konkrete løsninger.
STRATEGI OG FRAMTID - NTNU må være bevisst vår rolle som samfunnsinstitusjon. Vi skal delta i debatter om klima, teknologisk utvikling, fredsarbeid og sosial rettferdighet. Vi må ta utgangspunkt i en stolthet over hva vi ER for å se på hva vi kan BLI.
ORGANISASJON OG DIGITALISERING - Vi trues av budsjettkutt, oppsigelser og krav eksternfinansiering. Men NTNU sitter allerede på masse ressurser vi kunne ha utnyttet bedre med en bedre flyt i arbeidsprosesser og beslutningstaking, og med gode digitale verktøy.
CAMPUS OG KONTOR - NTNU må ha fokus på sine ansatte, deres utvikling og trivsel. Campus skal støtte opp under vår kjerneaktivitet. Store prestisjeprosjekter bør ikke prioriteres foran leseplasser, læringsarealer, laboratorier og kontorplasser til ansatte, særlig ansatte med konsentrasjonskrevende arbeid.
INKLUDERING OG MANGFOLD - NTNU skal være en inkluderende og utviklende arbeidsplass, et prinsipp som gjelder både under rekruttering, ansettelse og karrierestøtte. Mangfoldet må også ivaretas i form av akademisk frihet. Likestilling er ikke en passiv dyd, men en aktiv handling.
TILGJENGELIGHET OG TE - Som styremedlem vil jeg etterstrebe å være tilgjengelig og lydhør. Du er velkommen til å krangle med meg - bank på døra, så setter jeg på tevannet. Det kan hende du må tørke oppvasken etterpå.
Anneli Torsbakken Østlien
Seniorrådgiver, Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk (IE)
Kort bekrivelse av hva du står for: Hva er NTNUs største utfordringer framover og hvorfor velgerne skal stemme på deg?
NTNUs største utfordring, er alle endringene som skjer på samme tid. Bevilgningene øker ikke slik vi var vant til, i stedet øker utgiftene. Den akademiske friheten presses, kunstig intelligens utfordrer tradisjonelle undervisningsformer og den geopolitiske situasjonen setter begrensninger for hvem vi kan samarbeide med. Samtidig forventer vi at ungdomskullene går ned og vi ser en tendens til at flere ungdommer enn tidligere, velger yrkesfag over studiespesialisering. Denne utviklingen, sett sammen med innføringen av skolepenger, vil trolig resultere i større konkurranse om studentene og færre studenter for flere av våre utdanninger. Hva skal vi prioritere, og eventuelt hva skal vi prioritere bort, samtidig som vi skal trygge våre arbeidsplasser?
Med 15 års erfaring fra Høgskolen i Gjøvik og NTNU, håper jeg å bidra med et bredt kunnskapsgrunnlag og flere perspektiver i harde prioriteringer som står foran oss. Jeg har tidligere jobbet som saksbehandler på studiesiden og jobber nå med forskningsadministrasjon og har derfor erfaring fra ulike deler av administrasjonen, men også på ulike nivå i organisasjonen.
Jeg håper å kunne bringe med meg et engasjement for tydeligere karriereveier for teknisk-administrativt ansatte, dersom jeg skulle bli valgt som styremedlem.