Wikier

Gjestetjenesten

English version: Guest Service

Merk: Denne tjenesten er i pilot og innføres gradvis utover høsten 2022.

Hva er Gjestetjenesten?

Gjestetjenesten er en ny registreringsløsning for NTNUs gjester. Den må benyttes for å registrere alle nye gjester, gjesteforskere og eksterne som trenger IT brukerkonto/tilgang på NTNU.

Gjestetjenesten er en selvbetjeningstjeneste hvor du som leder/kontaktperson kan administrere din enhets gjester.

I Gjestetjenesten kan du:

  • Registrere nye gjester, inkl. invitere gjester til å verifisere seg og registrere sine kontaktopplysninger
  • Forlenge og avslutte dine gjesters tilknytninger
  • Oversikt over dine registrere gjester

Alle enhetsledere på NTNU har/ skal ha tilgang til å registrere gjester på sin enhet. Du logger inn med ditt NTNU-brukernavn og -passord.

  Logg på

Ta kontakt med NTNU Hjelp hvis du ønsker tilgang til å registrere gjester.

Ofte stile spørsmål

Hvordan får jeg tilgang som vert?

Alle som skal kunne invitere gjester vil få opp en egen side for dette etter innlogging. Dersom du ikke får dette og mener at du burde kunne invitere gjester ved din enhet, ta kontakt via NTNU Hjelp.

Hvordan inviterer jeg en gjest?

Velg registrer ny gjest knappen øverst på siden etter innlogging. Prøv å finne gjesten ved å søke. Er du heldig er gjesten allerede registrert på en annen enhet. Hvis gjesten allerede finnes kan du legge til en ny rolle ved en av dine enheter på gjesten. Hvis ikke trykker du på knappen merket registrer ny gjest under søkefeltet.

Hvordan utvider jeg perioden gjesten skal være hos oss?

Dersom gjesten allerede er aktiv vil du finne den under Godkjente gjester. (Alternativt kan du bruke søkefeltet på registrer ny gjest siden). Når du har funnet gjesten vil det være en liste over gjestens roller, med en knapp til høyre for hver linje merket detaljer. Ved å trykke på denne knappen får du opp detaljer rundt rollen du er interessert i, med datofelt for start- og sluttdato. Velg ønsket dato, og husk å lagre når du er ferdig.

Jeg har fått e-post om at jeg må godkjenne gjesten. Hva gjør jeg?

Dersom gjesten din valgte å registrere seg manuelt må du, som vert, se på id-papirene til personen og verifisere at gjestens papirer samsvarer med det som er registrert i Gjestetjenesten. Dette vil typisk være passnummer, men kan også være fødselsnummer. Her er det viktig at det man ser på også inkluderer bilde av personen.

Gjesten jeg inviterer får ikke e-post. Hva gjør jeg?

Dobbeltsjekk at du skrev riktig e-postadresse da du inviterte. Du finner gjesten under Sendte invitasjoner, og adressen kan endres når som helst. (Husk å lagre endringer). Dersom adressen er riktig, kan det tenkes at invitasjonen har endt i spam-filteret til gjesten. Dersom det fortsatt ikke er i orden, sjekk om det er en driftsmelding om problemer med tjenesten, og hvis ikke ta kontakt via NTNU Hjelp.

Veiledning

Veiledning

Child Pages (1)

  • Gjestetjenesten - veiledning

    Innholdsfortegnelse [-] Registrere gjest Gjesten må registrere seg Gjester som venter på godkjenning Godkjente gjester Sammenlign gjestens legitimasjon med det som er oppgitt Se og endre sendte...