Wikier

EPT likestilling og mangfold

Her finner du en oversikt over Institutt for energi- og prosessteknikk sine tiltak for likestilling og mangfold.

English version - EPT gender equality and diversity

Ser du etter noe annet? Se Likestilling og mangfold - ressurser

EPT Women in Science (oversatt: EPT kvinner i vitenskap)

"EPT Women in Science" er et initiativ for kvinnelige forskere som jobber ved institutt for energi- og prosessteknikk (EPT) ved fakultet for ingeniørvitenskap (IV). Initiativet skaper muligheter for nettverksbygging, faglig utvikling og mentoring. Sammen utvikler vi et meningsfylt fellesskap og et sterkt støttenettverk for kvinner innen vitenskap, ingeniørvitenskap og teknologi.

«EPT Women in Science» har som mål å gi nettverksmuligheter, øke synligheten til kvinnelige forskere innen EPT og NTNU, og akselerere kvinners STEM-karrierer i akademia og industri. Våre aktiviteter er designet for å skape og styrke ferdigheter, selvtillit og kunnskap på tidlige akademiske karrierestadier.

Det er 30+ medlemmer i initiativet (2024). «EPT Women in Science» ble grunnlagt i 2017 av vitenskapelig ansatte.

Se også (på engelsk):

Aktiviteter

Flere ulike aktiviteter og initiativer er organisert av «EPT Women in Science»:

«Get-Together» lunsj

En gang i måneden møtes vi til en sammenkomstlunsj, vanligvis med en gjestetaler. Foredragsholderne er for det meste kvinnelige fagfolk fra akademia eller industri, som presenterer sin karriere og utfordringene for kvinner i vitenskap og setter i gang en uformell diskusjon blant deltakerne.

Verksteder

Vi arrangerer verksteder ("workshops") for å lære nye ferdigheter og teknikker som er nyttige for en vellykket karriere, f.eks.

  • Mental trening: nøkkelen til selvledelse (2024)
  • Tidsstyring og nettverking (2023)
  • Retorikk for offentlige taler: hvordan forbedre presentasjonsferdighetene dine til neste nivå (2022)
  • Prosesskommunikasjonsmodell (PCM): forstå hvordan stress oppstår, kan gjenkjennes og svekkes (2021)

Mentorprogram

Siden 2021 tilbyr vi et mentorprogram for tidlig karriere: vi kobler sammen den nye generasjonen kvinnelige PhD kandidater og postdoktorer fra EPT med erfarne mentorer. Målet er å koble sammen mentees med en mentor fra neste akademiske karrierestadium. Denne vinn-vinn-duoen skal levere kunnskap og støtte for å "oppgradere" og utvikle lederegenskaper.

Forelesninger og arrangementer

Forelesninger og arrangementer for alle EPT-ansatte for å informere, diskutere og fremskynde diversifiseringen av avdelingen. For eksempel holdt Mirjam Röder fra Aston Universitet i september 2022 et foredrag om "Kvalitet, mangfold og inkludering i akademia", der hun beskrev hvordan hun med suksess ledet universitetsenheten sin til å motta en likestillingspris (Athena Swan Gold Award).

Bli med oss

Alle kvinnelige forskere ved EPT er velkommen til å bli med i våre aktiviteter. For de siste aktivitetene, meld deg på e-postlisten ved EPT Admin (søkeord "Women in Science") og følg vår Innsidakanal.

Har du ideer til en workshop eller en gjestetaler? Vil du bidra til mentorprogrammet eller organisasjonskomiteen og engasjere deg i «EPT Women in Science»? Ta kontakt.

Organisasjonskomiteen - kontakt oss

Se engelsk versjon av siden for oppdatert liste over organisasjonskomitéen

305 Visninger