Wikier

Blackboard...

Blackboard Collaborate - Innstillinger - Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål om innstillinger i Blackboard Collaborate.

English version: Coming.

Temaside om Blackboard

Ofte stilte spørsmål om innstillinger i Blackboard Collaborate

Menyene i Collaborate er på engelsk. Hvordan kan jeg skifte fra engelsk til norsk meny?

Språket i Collaborate følger nettleseren din, så dette må du endre i nettleseren (for eksempel Chrome). Trykk på de 3 vertikale prikkene øverst i høyre hjørne på nettleseren (Customize and control Google Chrome) -> Settings -> Advanced -> Languages.

Jeg har opprettet en sesjon. Hva innebærer valget "Tidlig registrering"?

“Tidlig registrering” vil si at det er mulig for deltakere å komme inn i rommet fra 15 minutter før oppsatt tid.

Noen av studentene mine sier de ikke hører lyden min når jeg snakker. Hva gjør jeg?

Du kan be studentene:

  • Sjekke lydinnstillingene sine: trykk på den lilla feltet med to hvite << nederst i høyre hjørne for å åpne Collaborate-panelet, og deretter på tannhjulet (Mine innstillinger). Her vises Lyd- og videoinnstillinger, og studenten kan konfigurere mikrofonen og kameraet, samt sjekke høyttalervolumet.
  • Bruk Chrome som nettleser. Chrome gir best opplevelse av Collaborate.
  • Har studentene lyd hvis de åpner en video i f.eks. YouTube? Be de sjekke dette. Hvis de ikke har lyd her heller så be de sjekke lydinnstillingene sine på PC/Mac.
  • Be de gå inn og ut av Collaborate-økten.
  • Be de restarte PC/mac.

Jeg har valgt øktinnstillinger hvor deltakere ikke får tilgang til mikrofon og video fordi jeg ikke ønsker støy i starten av nettundervisningen hvis noen ikke husker å mute mikrofonen sin. Men jeg ønsker at studentene kan stille spørsmål det siste kvarteret av timen. Hvordan gir jeg studentene tilgang til mikrofon da?

Dette kan du gjøre ved å gå inn i øktinnstillingene under innstillinger i Collaborate panelet. Der kan du hake av for at deltakerne kan dele lyd og/eller video og dette blir aktivert med en gang. Vi anbefaler da å avtale med studentene at de bruker “Rekk opp hånda”-funksjonen for å fordele hvem som skal få ordet, og at alle slår av/muter mikrofonen når de ikke snakker.

Hvis jeg har valgt øktinnstillinger hvor deltakerne ikke får tilgang til mikrofon under nettundervisningen, men hvor jeg ønsker at enkelte studenter som rekker opp hånda og vil si noe, kan få muligheten til dette. Kan jeg som moderator starte bare den ene studentens lyd og så slå den av?

Ja, trykk på sirkel-ikonet med tre små prikker bak deltakernavnet i deltakerpanelet. Her kan du endre innstillingene for en og en deltaker. Da kan du gi enkeltdeltakere presentatør-rolle, noe som automatisk gir tillatelse til å dele lyd og video. Det er ikke mulig kun å aktivere mikrofonen for enkeltdeltakere.

Hvis man har pop-up varsel fra eksempelvis chatten, vises det da for alle hvis man deler skjerm?

Pop-up varsler vil vises dersom det er skjermen med pop-up varsler man deler i Del skjerm/app verktøyet i Collaborate. Pop-up varsler vil ikke deles dersom man laster opp og deler en presentasjon/PDF inne i Collaborate.

Noen studenter ønsker å forstørre medieområdet i Collaborate for å se bedre. Kan de få til dette selv på noen måte?

For å forstørre det som vises i medieområdet kan man trykke på forstørrelsesglasset oppe i venstre hjørne, eller som en snarvei kun dobbeltklikke på medieområdet.

Jeg har en desktopmikrofon, kan jeg bruke den istedenfor headset?

Tja, vi anbefaler å unngå dette om mulig. Det er mindre risiko for audio-“feedback-loop” (at lyden går i loop) dersom man bruker headset.

Kan vi legge ut flere parallelle sesjoner i samme emne (som kjøres til samme tid)?

Ja, det kan dere. Da oppretter dere sesjoner inne Blackboard Collaborate Ultra - verktøyet. Klikk på “Opprett en sesjon”. Det er viktig at dere merker/navngir de ulike sesjonene godt slik at de riktige studentene velger korrekt. Ett eksempel er flere undervisere som deler et emne. Der kan de opprette sesjoner for “sine” studenter i dette emnet. Et annet eksempel er bruk av tolke-tjeneste. Tolken har sin egen sesjon som deltageren åpner ved behov sammen med hovedsesjonen.

2617 Visninger
Målgruppe: Medarbeidere Tema: Blackboard