Wikier

Blackboard...

Blackboard Collaborate - Deltakere - Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål om deltakere i Blackboard Collaborate.

English version: Coming.

Temaside om Blackboard

Ofte stilte spørsmål om deltakere i Blackboard Collaborate

Kan en som er gjest via gjestelenke, uten tilgang til vanlig Blackboard, også oppgraderes til moderator-rolle?

Ja, alle deltakere (også gjester) kan gis moderator-rolle inne i en aktiv nettundervisning i Collaborate.

Kan studentene delta i en Collaboratesesjon via Blackboard-appen?

Ja, det kan de.

Hvordan kan jeg se deltakerlisten samtidig som jeg kan følge med på chatten?

Når du åpner Collaborate-panelet, ser du 4 verktøy. Av disse er det kun deltakerlisten som kan flyttes: trykk på ikonet som viser to personer og trekk det ut til venstre for Collaborate-panelet. Da kan du følge med på deltakerlisten samtidig som du kan se chatten. Dette går på bekostning av litt plass til selve hovedvinduet.

Hvordan vil jeg som foreleser se hva studentene mine legger inn av statusendring?

Sørg for at Collaborate-panelet er åpent og at du har valgt å vise deltakerlisten. Der ser du ikoner ved hvert av navnene.

Har dere gode tips om hvordan håndtere nettundervisning på Collaborate dersom enkelte studenter der og da opplever ustabilitet i internett? Vi gir beskjed til studenter å sørge for stabilitet, men man vet aldri...

Hvis du åpner Collaborate-panelet og velger å vise deltakerlisten, vil du se status for nettet til deltakerne ute til høyre for navnet.

Mars 2020: Pga. svært stor belastning om dagen er dessverre denne funksjonaliteten deaktivert. Dermed har vi ingen aktive indikatorer, utenom at studentene selv melder fra. Generelle tips kan være at studentene bruker kablet forbindelse hvis de har mulighet til dette, og at de lukker andre programmer og faner.

Jeg har studenter fra et annet emne som kan ha godt av å delta på en undervisning jeg skal gjennomføre i Collaborate. Hvordan får jeg disse studentene inn i denne økta?

Studentene i emnet kan delta på vanlig måte via Collaborate som du for eksempel har i venstremenyen, mens de andre studentene lar du delta ved å distribuere gjestelenke til sesjonen, for eksempel i en Kunngjøring.

Trenger studentene innføring i Blackboard collaborate før man starter?

Wikien "Delta i Collaborate" gir en kort introduksjon til hvordan studentene blir med i et Collaborate-rom som deltaker, og hvordan man bruker grunnleggende funksjonalitet i Collaborate. Alternativt kan de også se Nano-kurset (det blå spørsmålstegnet) “Kom i gang med Collaborate Ultra (for studenter)”. Det er alltid lurt å informere studentene før oppstart med nye undervisningsformer. Det anbefales også å gi studentene mulighet til å få prøve ut nettbaserte verktøy på forhånd, gjerne i fellesskap.

2101 Visninger
Målgruppe: Medarbeidere Tema: Blackboard