Wikier

Trådløst nett

NTNUs trådløse nettverk har god dekning på alle campus og kan brukes av studenter, ansatte og gjester. På denne siden finner du mer informasjon om hvilke trådløse nettverk som tilbys, hvilket nettverk du bør bruke og hvordan du kobler deg til.

English version - Wireless network

Temaside om IT-hjelp | Sider merket med trådløs

Hvordan koble seg til Eduroam?

Du kan automatisk koble til det trådløse nettverket Eduroam ved hjelp av nettsiden nedenfor. Dette krever at du er koblet til et nettverk, som for eksempel kabel, 4G eller gjestenettet ntnuguest.

For å koble til Eduroam kreves det at du oppgir NTNU-brukernavn og -passord. Brukernavnet ditt må være på formen "dittbrukernavn@ntnu.no".

 Automatisk tilkobling til Eduroam

Dersom det ikke fungerer å koble seg til Eduroam automatisk, forsøk å koble til Eduroam manuelt. Se veiledningen for den aktuelle enheten i bunnen på denne siden. I veiledningene er det dokumentert steg-for-steg hvordan man manuelt kobler til eduroam. Dersom det likevel ikke fungerer, ta kontakt med Orakeltjenesten.

Trådløst nett for PCer installert av IT-avdelingen

PCer med Windows som er installert av IT-avdelingen bruker det trådløse nettverket NTNU-MA innenfor NTNUs campuser. NTNU-MA kobler seg opp automatisk og er det foretrukne nettet der det er tilgjengelig. (NTNU-MA brukes ikke i Gjøvik eller Ålesund). Der NTNU-MA ikke er tilgjengelig er Eduroam det foretrukne trådløse nettverket.

Trådløst nett for øvrig utstyr

Eduroam er det trådløse nettverket som benyttes på NTNUs campuser for alt annet utstyr. Se undersider for oppkoblingsguide til den enkelte enhet.

Macer, maskiner med Linux, mobiltelefoner, nettbrett og private maskiner skal alle bruke Eduroam. PCer med Windows, som ikke har tilgang til NTNU-MA, skal også bruke Eduroam.

Trådløst nett for gjester

Som gjest kan du bruke de trådløse nettverkene Eduroam eller ntnuguest. Nettverket ntnuguest kan brukes av alle, men er kun åpent for web-trafikk. Eduroam forutsetter at din organisasjon eller institusjon er tilknyttet eduroam-systemet, og at du har satt opp din maskin etter anvisninger fra din lokale IT-støtte.

Hva er Eduroam?

Navnet er en forkortelse for "Education Roaming", og er et verdensomspennende samarbeid mellom mange undervisnings- og forskningsinstitusjoner. I praksis gjør dette at du også får tilgang til trådløst nettverk hos andre universiteter og høgskoler rundt om i verden. Du må ha vært tilkoblet Eduroam på NTNU for å få tilgang andre steder.

Les mer på eduroams nettsider.

Eduroam på norske flyplasser

Trådløs nettilgang gjennom Eduroam, for studenter og ansatte på universiteter og høgskoler, er etablert som en permanent tjeneste på norske flyplasser. Tjenesten leveres av Sikt – Kunnskapssektorens tjenesteleverandør, i samarbeid med Avinor.

Sikkerhet

Eduroam er like sikkert å bruke som kabelnettet. Datatrafikken mellom din maskin og den trådløse basestasjonen er kryptert.

Se også

Kontakt

Orakeltjenesten kan hjelpe deg hvis du støter på problemer.

Child Pages (5)

 • Koble til trådløsnettet med Android

  Hvordan å sette opp oppkobling til eduroam på Android for NTNUs ansatte og studenter. Denne veiledningen gjelder også for Chromebook, som er basert på Android-systemet. Innholdsfortegnelse [-]...

 • Koble til trådløsnettet med iOS

  Du kan koble deg til NTNUs trådløse nett, eduroam, med mobile enheter. Her er en guide for iPhone og iPad. Innholdsfortegnelse [-] Automatisk eduroam-oppsett Sett opp eduroam manuelt Relaterte...

 • Koble til trådløsnettet med Linux

  Hvordan koble til eduroam med Ubuntu Linux for NTNUs studenter og ansatte. English version - Eduroam on Linux Innholdsfortegnelse [-] Automatisk oppsett Manuelt oppsett (Ubuntu Linux med Unity)...

 • Koble til trådløsnettet med Mac

  Hvordan koble til eduroam på Mac for NTNUs ansatte og studenter. Innholdsfortegnelse [-] Automatisk tilkobling Manuell tilkobling med Mac OS X Kjente problemer Se også Kontakt English version...

 • Koble til trådløsnettet med Windows

  Hvordan koble til eduroam for NTNUs studenter og ansatte. Innholdsfortegnelse [-] Automatisk tilkobling Manuell tilkobling med Windows 10 Manuell tilkobling med Windows Vista/7/8 Problemer med...