Wikier

Blackboard - Åpne emner og gjestetilgang

I Blackboard har du muligheten til å gi brukere tilgang til emner de ikke har en aktiv rolle i, det vil si tillate gjester i emnet ditt. Gjester har kun leserettigheter, og har derfor ikke mulighet til å delta i emnet slik vanlige studenter kan. De har blant annet ikke mulighet til å levere oppgaver eller kommentere i forum.

English version - Open Courses and Guest Access

Temaside om Blackboard | Sider tagget med Blackboard

Tillate gjestetilgang

For å ha gjester i emnet ditt, må du tillate gjestetilgang.

Dette gjør du ved å først trykke deg inn på Tilpasning i Emnebehandlingsmenyen og deretter Tilgang for gjester og observatører.

Huk av Ja (1) for å tillate gjester i emnet, og klikk deretter på Send (2) for å lagre.

OBS! Det er viktig å være oppmerksom på at når man åpner emnerommet for gjester, vil også en lenke til emnerommet publiseres på emnebeskrivelsen på NTNUs nettsider. Dette innebærer at alle som er inne og ser på emnebeskrivelsen, også har muligheten til å besøke emnerommet i Blackboard.

Dele emneområder med gjester

Når emnet er åpnet for gjester, må du bestemme hvilke deler av emnet du ønsker skal være synlig for gjester. Merk at det kun er innholdsområder du velger å dele som blir synlige, og ikke alt innholdet i emnet.

For å åpne et innholdsområde for gjester, hold musepekeren over innholdsområdets navn. Trykk på den lille pilen som dukker opp (1). Dette fører til at en ny meny dukker opp. Trykk på Tillat gjester (2). Gjenta dette med alle innholdsområdene du ønsker å dele med gjester.

Gjøre verktøy synlig for gjester

Nå som vi har åpnet emnet for gjester kan vi bestemme hvilke verktøy de skal ha tilgang til. Det er begrenset hvilke verktøy du kan gjøre synlig for gjester - disse verktøyene er: Innholdsområde, Kontakter og Kunngjøringer.

Disse verktøyene vil i utgangspunktet være synlig for gjester dersom du har tillat gjestetilgang, men de kan skrus av og på. For å gjøre dette, trykk på Tilpasning i emnemenyen, og trykk deretter på Verktøytilgjengelighet.

Dette tar deg til menyen med oversikten over alle verktøyene som er tilgjengelig. Her kan du velge hvilke verktøy som skal være synlig for gjester.

  1. Dette symbolet indikerer at verktøyet er tilgjengelig for undervisere og studenter i emnet, men ikke gjester
  2. Dette symbolet indikerer at verktøyet ikke er tilgjengelig, verken for studenter, undervisere eller gjester
  3. Dette symbolet indikerer at verktøyet ikke er skrudd på for gjester, men det kan skrus på. For å skru det på, klikk inne i firkanten slik at , og klikk på send for å lagre. (OBS! dersom ikonet er grått, og ikke svart, er det ikke mulig å skru på verktøyet)
  4. Dette symbolet indikerer at verktøyet er synlig for gjester. Du kan skru det av ved å fjerne haken inne i firkanten, og trykke *Send* for å lagre.

Du må ikke tillate at gjester ser de ulike verktøyene i emnet, for at de skal ha tilgang til emneområdene inne på emnet ditt.

Se også

Kontakt

Ta kontakt med Seksjon for læringstøtte (SLS) for hjelp med Blackboard. Ta kontakt via NTNU Hjelp.