Wikier

Prosjektpraksis ved Bachelor i bevegelsesvitenskap

Prosjektpraksis ved Bachelor i bevegelsesvitenskap – INB

BEV2300 - Prosjektsamarbeid med ekstern partner (PEP)

Om prosjektpraksisen:

I emnet BEV2300 - Prosjektsamarbeid med ekstern partner (PEP) skal studenter ved bachelor i bevegelsesvitenskap gjennomføre en prosjektpraksis for å få bedre forståelse for, stifte bekjentskap med og delta i arbeidslivsrelaterte oppgaver som er relevante for deres utdanning. Samtidig skal representanter fra arbeidslivet få økt kjennskap til hvordan studentenes kompetanse kan være en ressurs på deres arbeidsplass. Dette skal gjøres gjennom at studentene løser en reel problemstilling fra arbeidslivet ved å anvende teoretisk kunnskap og metodiske ferdigheter de har opparbeidet seg gjennom studiet, og deretter utformer et produkt som er av relevans for arbeidsplassen. Arbeidslivet vil i denne praksisen være representert både gjennom offentlig, privat og frivillig sektor.

Prosjektpraksisen kan bestå av observasjon, veiledning, formidling, ledelse, databehandling eller en kombinasjon av disse. Praksisperioden deles inn i tre faser: Planleggingsfasen, handlingsfasen og evalueringsfasen, les mer om disse under skjema: «PEP-emne på 1-2-3».

Mer informasjon om bachelor i bevegelsesvitenskap

Læringsmål:

Ved gjennomført prosjektpraksis forventes det at studenten kan …

  • Anvende kunnskap om mennesket i bevegelse i planlegging, gjennomføring og evaluering av intervensjoner/utviklingsarbeid/tiltak
  • Anvende kunnskap om prosjektsamarbeid og prosjektorganisering i praksis
  • Kan planlegge, organisere og gjennomføre et tverrfaglig prosjekt formulert av en ekstern oppdragsgiver
  • Benytte relevant teori og metode i prosjektarbeid
  • Reflektere og vurdere eget arbeid
  • Samarbeide og kommunisere med kolleger og andre samarbeidspartnere

Mer utfyllende informasjon om BEV2300 og prosjektpraksisens læringsutbytter

Tidslinje:

Hvordan søke?

For å søke på prosjekt må du gå inn på NTNU Bridge. Deretter velger du «Ny bruker» og oppretter bruker via Feide. Når du har opprettet en profil går du inn på «Arbeidsgivere» og søker «BEV2300». Trykk på «BEV2300 - Prosjektsamarbeid med ekstern partner» og les de aktive utlysningene du kan søke på!

Når du har undersøkt prosjektene på NTNU Bridge, er valg av prosjekt neste fase. I denne fasen skal dere i grupper på to skrive et motivasjonsbrev til det prosjektet dere har som førstevalg. Deretter skal dere sette opp en prioriteringsliste på andre- og tredjevalg. Motivasjonsbrevet skal inneholde en kort presentasjon av dere selv, faglige interesser, samt deres faglige motivasjon for nettopp dette prosjektet. Omfanget av motivasjonsbrevet er én A4-side, fontstørrelse 12 og enkel linjeavstand. Motivasjonsbrevet og prioriteringslisten sendes til: stine.o.trollebo@ntnu.no.

Skjema:

Mal for samarbeidsavtale
Mal for vurderingsskjema
Håndbok for gjennomføring av BEV2300: «PEP-emne på 1 – 2 – 3»

Eksempler på problemstillinger fra arbeidslivet:

Idrettsbarnehage: «Fysisk aktivitet er viktig for blant annet motorisk utvikling hos barn. Utendørsmiljøet gir muligheter som et innendørsmiljø ikke kan; men hvordan kan vi som aktive voksne tilrettelegge best mulig for fysisk aktivitet med de ulikhetene og ressursene vi har utendørs?»

Trondheim kommune: «Hvordan ivaretar og motiverer dagens bygningsmasser de ansatte og brukere til fysisk aktivitet (skole, barnehager og barne- og familietjenesten): Kort – og langsiktig, mindre – og større endringer?»

Helsedirektoratet: «Norsk Pasientregister (NPR) og Kommunal pasient- og brukerregister (NPR) er to helseregistre som forvaltes av Helsedirektoratet. Data fra disse registrene tilgjengeliggjøres til forskning. Helsedirektoratets visjon er "god helse – gode liv". Vi har behov for en kunnskapsoppsummering av hva forskning basert på våre data viser. Hva er funnene? Hvilken nytteverdi, betydning og samfunnsmessig relevans har forskning basert på NPR/KPR data? Hvilke behov ser vi at våre data fyller, eventuelt hvilke behov fylles ikke? Og hvordan kan dette relateres til vår visjon og studentens fagområde/valgfritt tema?»

SIT-trening: «Behov for mer kunnskap om gruppetrening for studenter for å utvikle tilbud som er relevante: Hvilke trender innenfor gruppetrening er relevante for studenter? Hva kjennetegner studentene som benytter et gruppetreningstilbud? Gruppetrening som betalt tjeneste: Hvilke konsepter og hvilke konsekvenser?»