Wikier

Panopto...

Panopto - laste opp video

Panopto - laste opp lyd og videofiler

  1. Trykk på «Create» knappen i Panopto og velg «Upload Media»

  2. Trykk på “Add files to” og velg mappe hvor filene skal lagres. Dersom du var inne i en mappe da du trykket på Create knappen, så blir denne automatisk valgt som destinasjon. Om du ikke ønsker å legge videoen direkte i en fagmappe så kan den legges i My Folder, og senere flyttes til en annen mappe.
  3. Dra video eller lydfiler fra PC/Mac inn i det gråe feltet for å starte opplasting. Alternativt kan du trykke på feltet, navigere til riktig fil og trykke på åpne.
  4. Når filene er sluppet eller valg så blir de lastet opp til Panopto server, og prosessert for visning. Du kan lukke viduet når det står «Processing media» under filnavnet. Opplastingstid vil variere etter filstørrelse og netthastighet, vi anefaler å slå av eventuell VPN tjeneste for rakere opplasting. Merk: det er mulig å endre filnavnet samtidig som filen lastes opp ved å trykke på navnet.


 Annet:

Panopto støtter de aller fleste lyd og videofilformater som feks AVI, MP4, MPG, WMV, MOV, QT, ASF, 3GP, WMA, MP3, M4V og mer. Dersom du likevell har en fil som ikke fungerer, kan du ta kontakt med NTNU Multimediesenteret for å få den konvertert og publisert.


MKV og VOB (DVD filer) filer er ikke støttet enda, men du kan konvertere disse til MP4, MOV eller M4V ved hjelp av gratis programvaren HandBrake eller MPEG Streamclip (Eksterne lenker)

3346 Visninger