Wikier

LGBTQ-nettverket på NTNU

Her vil du få informasjon om LGBTQ-nettverket ved NTNU.

Engelsk versjon - LGBTQ Network at NTNU

Hva er LGBTQ+-nettverket for ansatte?

Målet med LGBTQ+-ansattnettverket er å være en ressurs for det rike mangfoldet av LGBTQ+-identifiserende ansatte ved NTNU. Vi ønsker å være et inkluderende og støttende miljø for alle som identifiserer seg selv som en del av LGBTQ+-fellesskapet, uavhengig av seksualiet eller kjønnsidentifisering, i tillegg til allierte.

Hva står LGBTQ+ for?

LGBTQ+ står for lesbian, gay, bisexual, transgender og queer, som på norsk kan oversettes til LHBTQ+ – lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og queer. Det er et stort mangfold av identitetskategorier som hører inn i gruppen av dem som bryter med normer for kjønn og identitet, noe som gjør at antallet bokstaver som må brukes for å inkludere alle, blir for lang, og er erstattet av "+". Du kan lese mer om begrepet hos Fri – Forening for kjønns- og seksualitetsmangfold.

Hva er målene våre?

Nettverket eksisterer for å støtte fellesskapet av LGBTQ+-ansatte ved NTNU. Våre spesifikke mål er å

  • bidra til at LGBTQ+-ansatte ved NTNU kan bli kjent med hverandre gjennom sosiale sammenkomster, da spesielt den årlige pride-paraden
  • fungere som et kontaktpunkt for LGBTQ+-ansatte som er nye ved NTNU og i Trondheim
  • gi informasjon om LGBTQ+-relevante arrangement ved NTNU, og om LGBTQ+-fellesskap i Trondheim
  • øke bevisstheten og synligheten av LGBTQ+-relaterte saker ved NTNU

Hvem er vi?

Nettverket består av medlemmer fra alle ansattegrupper på tvers av avdelinger og campuser ved NTNU. Alle NTNU-ansatte kan bli med, inkludert doktorgradskandidater og administrativt ansatte.

Nettverket er driftet av en gruppe frivillige, som sammen med andre organisasjoner jobber med å nå felles mål. Vi leter alltid etter flere frivillige. Har du lidenskap for å styrke NTNUs støtte til LGBTQ+-fellesskapet, eller om du bare ønsker å stelle i stand sosiale arrangementer, kan du kontakte oss på lgbtq@folk.ntnu.no.

Hvordan blir jeg med?

Hvis du vil bli lagt til i vår e-postliste, sender du bare en e-post til lgbtq@folk.ntnu.no. Nettverket driver også en Facebook-gruppe for å tilby et åpent forum for diskusjon og for å informere om hendelser og kampanjer til medlemmene.

For å sikre anonymitet er Facebook-gruppen stengt for ikke-medlemmer. Når du blir med på vår e-postliste, mottar du automatisk en invitasjon til å bli med i Facebook-gruppen vår.

Vennligst bruk din ntnu e-postadresse for å kontakte oss så vi kan være sikker på at du er ansatt ved NTNU.

Jeg er ikke LGBTQ+, men vil likevel involvere meg

Som LGBTQ+-alliert er du velkommen med i nettverket. Vi vil også anbefale deg å lese veiledningen fra Stonewall UK om hvordan du støtter LGBTQ+-likestilling på jobb (engelsk pdf).

Hvem samarbeider vi med på NTNU?

Vi samarbeider med en rekke organisasjoner på NTNU. Noen av disse har egne nettsider som vi vil oppfordre deg til å utforske:

Hvilke andre LGBTQ+-fellesskap finnes i Trondheim?

I Trondheim finnes det en del LGBTQ+-fellesskap. Disse inkluderer blant andre

I tillegg finnes det flere nettbaserte fellesskap i Norge: