Wikier

Hvordan jobbe med...

Faglig-sosiale tiltak - psykososialt læringsmiljø

Forslag til ulike faglig-sosiale tiltak faglærer/ansatte kan bruke for å styrke studentenes psykososiale læringsmiljø.

Skap ulike møteplasser der studentene kan treffe andre studenter fra studieprogrammet sitt! Det kan for eksempel være fysiske møteplasser eller møter som er til spesielt for studentene ved studieprogrammet.

Hvorfor? Uformelle møteplasser og møter gjør det lettere for studentene å møte opp og bli kjent med nye mennesker uten å måtte ha en avtale eller kjenne noen på forhånd.

Eksempler sosiale møteplasser for studentene

Etabler flere studentlounger på campus, med brettspill, fussball, bordtennis osv. Tilrettelegg for strikkekveld, filmkveld, brettspill, quiz osv. i de ulike kantinene/aktivitetshusene.

Eksempler på faglig-sosiale tiltak:

Langbord

Ha et fast langbord i fellesområder forbeholdt studieprogrammet hvor studentene kan spise lunsj sammen. Det skaper en møteplass hvor det er åpent og akseptert for alle å dukke opp og hvor det er greit å sitte sammen selv om man ikke kjenner hverandre så godt.

Det gjør at alle studentene har mulighet til å treffe andre studenter hver dag.

Lunsj-grupper for studenter

Ha en ordning hvor studentene kan danne lunsjgrupper som møtes daglig eller ukentlig for lunsj på/utenfor campus. For å komme i gang kan dere ansatte sammen med linjeforeningene tilrettelegge for selve oppstarten av lunsjgruppene.

Se linjeforeningenes kontaktinformasjon

Og når lunsjgruppene først er etablert, er det store sjanser for at ordningen vil gå av seg selv.

Frokostmøter

Opprett frokostmøter for studieprogrammet med ulike temaer der studentene kan samles. Her kan for eksempel eldre studenter dele erfaringer med yngre studenter om fagvalg eller utveksling, eller en kafé der studentene kan selge eller bytte pensumbøker.

En studentassisten kan gjerne drifte og arrangere slike frokostmøter i samråd med ansatte på instituttet/studieprogrammet.

Har du flere forslag til faglig-sosiale tiltak?

Sitter du på noen gode erfaringer fra ditt eget fagmiljø, eller har flere ideer til hvordan vi sammen kan gjøre studiehverdagen bedre for studentene våre?

Da sender du en e-post til koordinator for psykososialt læringmiljø ved NTNU, Nora-Marie Brattebø:

nora-marie.brattebo@ntnu.no.

1730 Visninger