Wikier

Parkeringsregler...

Elbil - parkering og lading

Parkering og lading av elbil ved NTNU.

English version: Electric cars - parking and charging

Alle ansatte og studenter som parkerer elbilen sin på NTNU i Trondheim, må registrere bilen i bilnummerdatabasen for å kunne parkere gratis på ansatt-/studentplasser ved NTNU. Besøkende med elbil betaler besøkstakst. Fra 01.03.23 er det innført betaling for lading av elbil på NTNU i Trondheim.

Ansatte som parkerer på parkeringsplasser reservert for besøkende må også betale besøkstakst.

Ansatte og studenter med elbil som parkerer på ansatt-/studentplasser trenger ikke å aktivere billett i Apcoa Flow-appen, men registreringen i bilnummerdatabasen vil dukke opp i Apcoa Parking sitt kontrollverktøy. Parkerer du på områder for besøkende, og ikke har betalt besøkstakst, vil du bli ilagt parkeringsbot.
Se egen parkeringsinformasjon for parkering på Øya.

Parkere elbil

Du kan parkere gratis på alle plasser reservert for studenter og ansatte på NTNUs områder, unntatt på Gløshaugen-platået (Sone A og B), på MC- og HC-plasser. Bilen må være registrert i bilnummerdatabasen, men ansatte og studenter trenger ikke å aktivere billett i Apcoa Flow-appen.

Ansatte med elbil som parkerer på parkeringsplasser reservert for besøkende må betale besøkstakst. På NTNUs plasser har alle ladbare motorvogner (motorvogner som helt eller delvis drives frem av elektrisk motor) anledning til å lade mot betaling, men det er kun ansatte- og studenters elbiler som kan parkere gratis på plasser forbeholdt ansatte og studenter. Hybridbiler betaler også p-avgift i tillegg til ladeavgift.
Dersom du kjører en elbil som ikke har EE, EF, EB, EC, ED, EV, EK og EL-skilt, ta kontakt med eiendomsavdelingen via e-vaktmester.
Om du har elbil å ønsker å parkere på Gløshaugen-platået, må du bruke sone "NTNU Besøkende" i appen, og betale besøkstakst.

Nærparkering med elbil på Gløshaugen-platået og på Kalvskinnet

Ansatte og studenter som har fått innvilget nærparkering på Kalvskinnet eller Gløshaugen (sone A og B) må også registrere bilnummeret i bilnummerdatabasen. Dette, pluss en gyldig tillatelse innvilget av HR- og HMS-avdelingen, må være på plass for at du skal kunne parkere gratis på Gløshaugen-platået med elbil.

Betale for lading av elbil

Merk at du må bruke andre løsninger for å betale for lading av el-bil enn Apcoa-appen.
Du kan betale for lading via app eller SMS.

 • App for smarttelefon: SmartCharge – Android|IOS.
  1/ Start lading i app
  2/ Trykk grønn knapp på stolpe
  3/ Koble til ladekabel.
 • SMS – Send: Lade Start/Stop «ladernr.” til 2210
 • For spørsmål om betaling for lading, ta kontakt på telefon 91914554 eller mailadresse support@meshcrafts.com

Følgende ladepriser gjelder for dag- og kveldstid på hverdager per 01.03.2023:

 • Tidsrom: kl. 06.00 – 20.00: 1 kr/KWh

Priser for lading natt på hverdager (20 - 06) og helg (fredag kl. 20 – mandag kl. 06)

 • Pris: 3 kr/KWh

På natt og helg øker ladekostnadene når bilen er fulladet. Dette skal forhindre at ladeplassene er opptatt når arbeidsdagen starter.

 • Pris: 0,50 kr/min etter bilen er fulladet

Prisene vil variere i samsvar i variasjon med strømpris. Du finner oppdatert prisinformasjon i appen, samt får opplyst hva det koster å lade når du bruker SMS.

Kontakt

Spørsmål om elbil og parkering sendes til e-vaktmester