Wikier

Parkeringsregler...

Elbil - parkering og lading

Parkering og lading av elbil ved NTNU.

English version: Electric cars - parking and charging

Fra og med 01.01.2018 må alle ansatte og studenter som parkerer elbilen sin på NTNU i Trondheim, registrere bilen i bilnummerdatabasen for å kunne parkere gratis på ansatt-/studentplasser ved NTNU. Besøkende med elbil betaler besøkstakst.

Ansatte som parkerer på parkeringsplasser reservert for besøkende må også betale besøkstakst.

Ansatte og studenter med elbil som parkerer på ansatt-/studentplasser trenger ikke å aktivere billett i Apcoa Flow-appen, men registreringen i bilnummerdatabasen vil dukke opp i Apcoa Parking sitt kontrollverktøy. Parkerer du på områder for besøkende, og ikke har betalt besøkstakst, vil du bli ilagt parkeringsbot.
Se egen parkeringsinformasjon for parkering på Øya.

Du kan også lade elbilen din gratis på alle ladestasjoner, unntatt på Gløshaugen-platået og på Dragvoll ved Bygg 1, hvor du må betale besøkstakst.

Parkere elbil

Du kan parkere gratis på alle plasser reservert for studenter og ansatte på NTNUs områder, unntatt på Gløshaugen-platået (Sone A og B), på MC- og HC-plasser. Bilen må være registrert i bilnummerdatabasen, men ansatte og studenter trenger ikke å aktivere billett i Apcoa Flow-appen. Ansatte med elbil som parkerer på parkeringsplasser reservert for besøkende må betale besøkstakst.
Om du har elbil å ønsker å parkere på Gløshaugen-platået, må du bruke sone "NTNU Besøkende" i appen, og betale besøkstakst.

Det er ingen tidsbegrensning for parkering av elbil.

Nærparkering med elbil på Gløshaugen-platået og på Kalvskinnet

Ansatte og studenter som har fått innvilget nærparkering på Kalvskinnet eller Gløshaugen (sone A og B) må også registrere bilnummeret i bilnummerdatabasen. Dette, pluss en gyldig tillatelse innvilget av HR- og HMS-avdelingen, må være på plass for at du skal kunne parkere gratis på Gløshaugen-platået med elbil.

Lade elbil

På NTNUs plasser har alle ladbare motorvogner (motorvogner som helt eller delvis drives frem av elektrisk motor) anledning til å lade, men det er kun ansatte- og studenters elbiler som kan parkere gratis på plasser forbeholdt ansatte og studenter. Hybridbiler betaler p-avgift.
Dersom du kjører en elbil som ikke har EE, EF, EB, EC, ED, EV, EK og EL-skilt, ta kontakt med eiendomsavdelingen via e-vaktmester.

Det er ingen tidsbegrensninger på parkeringsplasser med lademulighet ved NTNU. Likevel bør du flytte elbilen/hybridbilen din til en vanlig parkeringsplass når den er ladet ferdig for å slippe til andre som trenger å lade bilen sin.
På de fleste av ladestasjonene ved NTNU er det kun mulig å lade på hverdager i tidsrommet 07.00 - 17.00.

NTNU kan innføre tidsbegrensning på ladestasjoner dersom det oppstår kapasitetsproblemer på ladestasjonene. Et annet alternativ er å innføre avgift på lading av elbil.

Brukerveiledning på bruk av ladestolpe:

  1. Trykk på den grønne knappen på den siden du ønsker å koble til din ladekabel, luke over ladekontakt vil da låse seg opp. Et lydsignal på valgt ladeuttak gies.
  2. Støpsle inn ladekabel i ladestolpe og bil.
  3. Kabel skal da låse seg mellom bil og stolpe, og lading starter.

Når du skal avslutte lading - gjøres følgende:

  1. Trykk på den røde knappen – Et lydsignal skal da gis som beskjed at lading stanses.
  2. Trekk ut kabel fra ladestolpe og lukk luken over ladekontakten.

Kontakt

Spørsmål om elbil og parkering sendes til e-vaktmester