Wikier

Innsida...

Toppsaker i meldingstjenesten

På denne siden finner du innstruks som gjelder kun for toppsaker og toppsak-oversikten i meldingstjenesten. Denne veiledningen krever pålogging.

Toppsak-oversikten

Slik publiserer du meldinger som vises i toppsak-oversikten:

  1. Skriv en melding som vanlig 
  2. Legg til taggen toppsaker 

Noen få personer ved hele NTNU har tilgang til å skrive toppsaker i meldingstjenesten. De fleste sitter i Kommunikasjonsavdelingen som har redaksjonsansvaret for Innsida. Den styrende rolle heter syndicator administrator, og ligger i meldingstjenesten (ikke Liferay). Brukere med rollen kan også lese, publisere, slette og redigering alle kanaler og alle meldinger.  

Rød overskrifter 

De røde overskriftene kan sammenlignes med "! important" flagget i en epost.  Rød fargen uthever enkelte meldinger som ekstra viktig, og forsvinner etter meldingen er lest av en sluttbruker.

Det er to tagger som resultere i at meldingsoverskrift blir rød:

  • toppsaker-taggen gjør overskriften rød, så lenge meldingen er skrevet syndicator-admin.
  • anbefalt-taggen gjør overskriften rødt uansett hvem som bruker det på en melding. På denne måten blir det ikke bare topp-meldinger som regnes som viktig for en sluttbruker, men også meldinger fra den lokale virksomheten/hverdagen.

Bilde i toppsaker

Slik velger du bildet som skal vises i toppsak-oversikten:

  1. Trykk på bildet ditt i editoren
  2. legge til stilen featured image slik at bilde får korrekt css klasse.

Spørsmål og svar

Q. Hva om en forfatter utenfor Kommunikasjonsavdelingen bruker toppsaker-taggen?

  • Ingenting. Taggen vises nederst i meldingen som vanlig, men meldingen vil ikke få rød overskrift, og vil ikke vises i toppsak-oversikten.

Q. Hvis alle kan legge til anbefalt-taggen, hvordan kan vi unngå at det blir misbrukt?

  • De røde overskriftene som styres av anbefalt-taggen, kan sammenlignes med "! important" flagget i en epost eller Teams. Mens fremheving kan misbrukes, vi tror forfattere kommer til å være ganske bevisst i sin bruk av det.  Demokratiske tjenester og crowd-sourcing krever en viss frihet og fleksibilitet i enkelte funksjoner, og funksjonen var påkrevd av enkelte instittledere som tok direkte kontakt med IT og Komm.avd.. 

Q. Jeg jobber i Kommunikasjonsavdelingen, men toppsaker taggen funker ikke for meg. Hvorfor?

  • Noen få personer i Kommunikasjonsavdelingen har den styrende rollen: syndicator administrator.  De utvalgte personer har også redaksjonsansvaret for Innsida og ekstra ansvar for administrasjon av meldingstjenesten. Brukere med rollen kan også lese, publisere, slette og redigere alle kanaler og alle meldinger.