Wikier

Tilrettelegging - kurs og grupper

Oversikt over kurs og grupper som NTNU Tilrettelegging tilbyr for studenter. Våre kurs er listet nedenfor, og arrangeres fortrinnsvis digitalt. Ressursgruppene møtes fysisk i campusbyene.

Temaside om tilrettelegging

English version - Courses and groups for students with special needs

Alle studenter som har spørsmål om dysleksi og om ulike tilretteleggingsmuligeter bes komme på et av nevnte informasjonsmøter under. På dette informasjonsmøtet får du vite det du trenger å vite når du har lese- og skrivevansker. Studenter med dysleksi henvises til disse informasjonsmøtene istedenfor én til én samtaler.

  • Søknad om tilrettelagt eksamen
  • Utredning av dysleksi
  • Kurstilbud
  • Hvordan søke om Lese- og skrivestøtteprogram (Lingdys/Lingpilot)
  • Pensum på lyd
  • Lånekassen

Vi arrangerer tre informasjonsmøter. For å melde deg på kan du trykke på det tidspunktet som passer best for deg:

Infomøte for studenter med dysleksi 23. januar kl. 14-15

Infomøte for studenter med dysleksi 5. februar kl. 16.30-17.30

Åpent for studenter fra alle NTNUs bycampuser.

Hvis du ikke får med deg kurset, kan du klikke på lenken fra vårkurset 2023.

Line Yri fra Dysleksi Norge holder webinar der deltakerne får tips om bruk av ulike hjelpemidler i studiene.

Klikke på lenken for å melde deg på:
Mestringskurs for studenter med dysleksi 13. februar kl. 16-18

Kurset gir grundig innføring i hvordan programmene kan utnyttes i studiehverdagen. Det blir også lagt vekt på hvordan de kan innstilles for den enkelte brukers behov. Det er programmet Lingdys (windows) som kan brukes under eksamen hvis man har søkt om dette på forhånd.

Kurset er todelt, der alle deltar på del 1. Del 2 er for de som også vil lære om Lingdys på Mac.

Del 1: Lingdys for Windows (obligatorisk) klokka 16.15-18.00
Del 2: Lingdys for Mac (for de som ønsker) klokka 18.00-19.00

Kurs i Lingdys 20.02 kl. 16:00-18:00(19:00)

Kurs i Lingdys 24.04 kl. 16:00-18:00(19:00)

Det er utviklet et nytt kurs for studenter med ADHD, som introduseres med ADHD-dagene.

ADHD-dagene gjennomføres i uke 12 og 13.

Kurskveld 1 (18. mars 17:00-20:00): ADHD - en grunnleggende innføring

Kurskveld 2 (20. mars 17:00-19:00): Studiemestring

Kurskveld 3 (27. mars 17:00-20:00): Å leve med ADHD - en panelsamtale

Kurskveldene strømmes til Ålesund og Gjøvik - påmelding via skjemaet ovenfor.

I tillegg til de tre kurskveldene vil alle kursdeltakerne få tilbud om å delta i mestringsgrupper for å jobbe med gode strategier for studiemestring og erfaringsdeling. Dette vil foregå etter at kursrekken er slutt - en ettermiddag i uken i perioden 31. mars til 1. mai på Gløshaugen.

Kurset er nå fullt, og det er ikke lenger mulig å melde seg på.

Dette er et kurs for deg som har fått jobb som mentor. Kurset gir innblikk i hva jobben kan innebære, rolleavklaringer og nyttige tips på veien i møte med studenter med psykiske og fysiske helseutfordringer. I tillegg får du mulighet til å drøfte aktuelle case med andre studentmentorer.

Når du har skrevet under arbeidskontrakt med oss, vil du få invitasjon til mentorkurs.

Studenter med Asperger syndrom kan i varierende grad erfare utfordringer i studiehverdagen. I gruppa som møtes hver fjortende dag er det anledning til å møtes med senkede skuldre og dele erfaringer, sorger og gleder hvis man ønsker det. Vi ordner med enkel bespisning og det blir rett og slett en mulighet til å treffe andre som er i samme situasjon.

Kontakt Kari Voldhagen/kari.voldhagen@ntnu.no  for nærmere informasjon og påmelding. Første møte våren 2025 blir tirsdag 28. januar.

Studenter med Asperger syndrom kan i varierende grad erfare utfordringer i studiehverdagen. Dersom du har slike utfordringer og ønsker kontakt med andre i samme situasjon, kan du nå benytte deg av ressursgruppetilbudet. I regi av NTNU Tilrettelegging og Sit Gjøvik ønsker vi å skape rom for erfaringsutveksling, kunnskap om diagnose og hvordan du som student kan mestre studiehverdagen på en god måte. Dette er et tilbud til studenter ved Campus Gjøvik. Første møte for våren 2025 er tirsdag 28. januar.

Høres dette interessant ut for deg, kan du ta kontakt med Kari Solfrid Lauritzen/kari.lauritzen@ntnu.no for mer informasjon og påmelding.

Studenter med Asperger syndrom eller ADHD kan i varierende grad erfare utfordringer i studiehverdagen. Dersom du har slike utfordringer og ønsker kontakt med andre i samme situasjon, kan du nå benytte deg av ressursgruppetilbudet. I regi av NTNU Tilrettelegging og Sit Ålesund ønsker vi å skape rom for erfaringsutveksling, kunnskap om diagnose og hvordan du som student kan mestre studiehverdagen på en god måte. Dette er et tilbud til studenter ved Campus Ålesund. Første møte for våren 2025 er mandag 20. januar.

Høres dette interessant ut for deg, kan du ta kontakt med Linda Midtbust Hjelle/linda.m.hjelle@ntnu.no for mer informasjon og påmelding.