Wikier

Tjenester og...

Studio Akrinn

Studio Akrinn er et studio som er spesielt tilpasset for produksjon av lyd og bilde. Studioet er satt opp med både lysrigg, scene, stor touchskjerm, grønnskjerm og flere kameraer. For å gi rommet god akustikk for lydproduksjon, er vegger og tak dekket med støydempende plater. I tillegg til selve opptaksstudioet, finner du også et eget kontrollrom for regi, to redigeringsrom, utstyrslager og en testlab i arealet. Teknisk bemanning i studio utføres av ansatte ved Seksjon for læringsstøtte og digitale tjenester.

I hovedsak støtter vi produksjon av undervisning i Studio Akrinn, men ved ledig kapasitet kan vi også utføre annen type produksjon.

Engelsk versjon: Studio Akrinn

 

Hva kan du få hjelp til i Studio Akrinn?

I Studio Akrinn kan vi gjøre flere typer produksjoner. Her er noen eksempler:

  • Opptak med touchskjerm. Med en stor touchskjerm kan du som eksempel gjøre opptak med deg selv i tillegg til en powerpointpresentasjon, eller benytte skjermens skrivbare flate til å tegne og skrive.
  • Opptak med grønnskjerm. Om du ønsker å gjøre opptak hvor du selv står fritt til å velge bakgrunn, kan du gjøre opptak med en grønnskjerm.
  • Flerkamerasending. Studioet er satt opp med tre kameraer  som gjør det mulig å produsere opptak med flere vinkler og utsnitt. Dette kan også gjøres i en direktesendt sending i Zoom, på Youtube eller i Panopto.
  • Webinar. Om man ønsker å lede et webinar fra et høykvalitetsstudio, kan Studio Akrinn benyttes til dette. Studioet har Zoom-room teknologi. NTNU har også flere webinarbod hvor man kan kjøre webinarer selv. Les mer om de på Innsida siden "Webinarbod".
  • Redigering av video. I Studio Akrinn finnes to redigeringsrom for lyd og video.
  • Opptak av lyd. Studio Akrinn har støydemping i vegger og tak slik at du kan gjøre gode lydopptak

Har du andre behov for hjelp til produksjon, ta kontakt, så finner vi ut hvordan vi best kan løse det.

 

Lenke til eksempler på produksjon i Studio Akrinn

Omvisning i Studio Akrinn fra Lunsj & lær i oktober 2021:

NTNU Science Conversations

 

Hvor finner du Studio Akrinn?

Studio Akrinn er plassert i underetasje to i Akrinn på Kalvskinnet i Trondheim.

Mazemap

 

Kontakt

Ta kontakt med Seksjon for læringstøtte og digitale tjenester (SLD) via NTNU Hjelp.

3419 Visninger