Wikier

Fremtidens studier ved IVB

Fakultet for ingeniørvitenskap fornyer studieporteføljen ved IVB Gjøvik. Den nye studieporteføljen skal være klar til studiestart høsten 2025.

Mål

Prosjektets hovedmål er å sikre en økonomisk og faglig bærekraftig drift av instituttet gjennom en fornyelse av de studieprogrammene som instituttet tilbyr.

Dette skjer blant annet med bakgrunn i at fakultetet har satt i gang et lignende prosjekt for masterutdanningene på bygg, hvor implementering av prosjektresultatene fra “Fremtidens teknologistudier” står sentralt. Fornyelsen av studietilbudene skal først og fremst øke attraktiviteten til studiene og gjøre kandidatene fra programmene i enda bedre i stand til å bidra til å løse de utfordringene som samfunnet og næringslivet står overfor. Det er også et mål at alle studieprogrammene skal ha venteliste.

Det er et spesielt fokus på fleksibel utdanning i tråd med nasjonale føringer og etterspørsel fra arbeidslivet.

Prosjektet ble besluttet av dekan ved IV fakultetet i oktober 2023.

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor fornyer vi studieprogrammene?

Det er flere årsaker til dette:

• Gjøre studiene mer attraktive ved tydeligere faglig profilering
• Øke antall førstevalgs søkere
• Bedre gjennomstrømming og redusert frafall
• Gjøre kandidatene bedre i stand til å løse samfunnsutfordringer
• Implementere “Fremtidens Teknologistudier” (FTS)
• Skape økonomisk bærekraftige studieprogram

Hvordan kan jeg medvirke?

Ta kontakt med studieprogramleder for det aktuelle studieprogrammet eller direkte med en person i prosjektgruppa, og gi innspill til en av disse. Alle innspill er velkomne, og vil bli tatt med i den videre prosessen.

Hvem blir berørt?

Alle ansatte på IVB blir berørt fordi hele studieporteføljen er i endring. Dette gjelder både studieprogramledere, emneansvarlige, faggruppeledere og administrativt personell.

Må jeg gjøre noe?

Du bør sette deg inn i prosjektbeskrivelsen for “Fremtidens studieportefølje for IVB”. Her finner du mer detaljert informasjon om prosjektet, og fremdriftsplanen fram mot implementering i 2025. Ta kontakt med noen i prosjektgruppa om du vil ha mer informasjon.

Hvilke endringer vil det bli?

Det vil bli endring på både hvilke studieprogram vi kommer til å tilby fra instituttet, og endring på opptaksvilkår til noen av studiene. Det planlegges også med nye, kortere studietilbud. Dette innebærer blant annet at antall emner vil reduseres noe.

Prosjektdetaljer

Hvem jobber i prosjektet?

Prosjektleder er Geir Owren, som leder prosjektgruppa. Øvrige deltakere er Fred Johansen, Shifteh Mihanyar, Marthin Landgraff, Eskild Narum Bakken, Christoph Merschbrock og Tor Erik Nicolaisen. Øvrige studieprogramledere bidrar også etter behov i prosjektgruppa.

Prodekan Astrid Stadheim leder styringsgruppen som består av instituttlederne Torgeir Welo og Anders Rønnquist, ansatterepresentantene Rune Strand Ødegård og Davar Hemyari, samt studentrepresentant Preben Hamre Tollefsen.

Delprosjektledere

  • Marthin Landgraff og Tor Erik Nicolausen – Bachelor utdanning
  • Eskild Narum Bakken – Fleksible utdanning
  • Christoph Merschbrock– Master utdanning

Tidsplan

  • Høst 2023: Mandat for arbeidet er opprettet og første prosjektgruppe møte er gjennomført
  • Høst 2023: Løpende prosjektgruppemøter
  • Vår 2024: Utarbeidet forslag leveres til styringsgruppen
  • Høst 2025: Nye studieprogram klare
438 Visninger
Målgruppe: Medarbeidere Tema: Studier