Wikier

EndNote

EndNote er et program som lar deg lagre litteraturreferanser i en personlig database, og sette referansene inn i tekstdokumenter. På denne siden får du hjelp til å installere og bruke Endnote.


Relaterte sider:


Last ned EndNote

Endnote kan installeres fra

Gå til installeringssiden

Programmet kan installeres på egne maskiner av både studenter og ansatte. Det er tilgjengelig for Windows og Mac.

Kurs i EndNote

Fysiske og digitale kurs - Ønsker du å komme i gang med EndNote, arrangerer NTNU Universitetsbiblioteket regelmessige introduksjonskurs.

Nettkurs – Få opplæring når du vil. Logg inn via FEIDE og gå gjennom hele kurset eller bruk det som et oppslagsverk. Kurset er utviklet av NTNU Universitetsbiblioteket i samarbeid med UiT Norges arktiske universitet.

Begge kursene tar for seg grunnleggende funksjoner:

  • lage et EndNote-bibliotek
  • importere, redigere og registrere referanser
  • organisere eget bibliotek
  • hente inn og redigere referanser i Word

Du finner også veiledningshefte og videoveiledninger på YouTube kanalen vår.

Hjelp

I Det virtuelle biblioteket får du veiledning i EndNote via Zoom. Her er kompetansepersoner fra NTNU Universitetsbiblioteket tilgjengelig til å svare på dine spørsmål alle hverdager.

NTNU Hjelp ved spørsmål om bruk av EndNote eller installasjon

Last ned oversettelser av referansestiler

Det finnes norske oversettelser av noen vanlige referansestiler som du kan bruke dersom du skriver norske tekster. På siden "Bruke og referere til kilder" finner du mer informasjon om de ulike referansestilene.

Chicago

Norsk oversettelse laget av Universitetsbiblioteket.

Chicago 17th A (fotnoter) krever både fotnoter og litteraturliste. Du bruker stilen sammen med fotnotefunksjonen i Word: Velg fanen "Referanser" i Word og klikk på «Sett inn fotnote». Sett deretter inn referansen fra ditt EndNote-bibliotek i fotnoten.

Harvard

Norsk oversettelse laget av Universitetsbiblioteket.

Harvard-stilen som ligger som default i EndNote har store bokstaver i forfatternavnet (ARMSTRONG og ikke Armstrong), om du ønsker små bokstaver, kan du benytte stilen nedenfor:

Vancouver

Norsk oversettelse laget av Universitetsbiblioteket.

Slik lagrer du stilen

  • Klikk på lenken for å laste ned ønsket stil (fungerer dårlig i Internett Explorer)
  • Denne åpnes i Endnote
  • Lagre stilen ved å velge File > Save As > Angi filnavn.
  • Stilen lagres da automatisk i den mappen som EndNote henter tilpassede stiler fra.
  • Gå til EndNote og hent opp den nye stilen med “Select Another Style” og bla til - eller søk opp - stilen du nettopp lastet opp. Marker og velg “Choose”

NB! Hvis oppskriften over ikke fungerer på din maskin, f.eks. hvis du benytter Mac, kan du i stedet lagre stil-filen direkte i stilmappen for EndNote. Det kan variere hvor denne ligger, men f.eks. C:\Program Files\EndNote 20\Styles. Når du da går inn i EndNote, så skal stilen ligge tilgjengelig der.

Kontakt

Følg vår kanal på Innsida - Nytt fra Universitetsbiblioteket