Wikier

E-rom innlogging

Det fins tre måter å logge inn på NTNU eRom, men kun èn metode vil fungere for deg. Hvis du er usikker på hvilken metode du skal bruke bør du lese om innloggingsmetodene under. Hvis du møter på problemer les Problemer-avsnittet eller kontakt orakel@ntnu.no.

 English Version

Innlogging for NTNU bruker

Hvis du får en epost som ligner bildet under har du blitt lagt til som medlem av et NTNU eRom («SharePoint» vil være byttet ut med navnet på eRommet du er invitert til og navnet til personen som har invitert deg vil også stå i eposten):
  
Ved å klikke på eRom-navnet vil du komme til en påloggingsside som ser ut som bildet under. Her velger du NTNU Login fra rullegardin-menyen. Du vil enten bli automatisk logget inn eller bli spurt om brukernavn og passord. Logg på med NTNU brukernavn og passord.
 

Innlogging for eksterne brukere

Hvis du er en ekstern person har du blitt lagt til i eRom på èn av to måter. Enten så har du blitt lagt til i brukerdatabase med nødvendig informasjon og deretter tildelt tilgang til et eRom. Eller så har du blitt lagt til med epostadressen din og du må opprette en Microsoft-konto for å få tilgang til eRommet. Men hvordan vet jeg hvilken måte jeg er lagt til på? Hvis du har blitt lagt til ved hjelp av brukerdatabasen har du mottatt en epost som ser slik ut:


Du vil også motta en sms på mobilen din med et passord fra NTNU-IT. For å lese mer om hvordan du skal logge på les kapittelet Forms Based Login.
Hvis det eneste du har mottatt er en epost som ser slik ut bør du gå til kapittelet som heter Microsoft Login:

 

Forms Based Login

Hvis du er lagt til i brukerdatabasen vil du ha mottatt en velkomst-epost og en sms (hvis du ikke har mottatt sms’en ta kontakt med orakel@ntnu.no). Brukeren din er dermed opprettet og det neste som vil skje er at du blir lagt til i eRommet du skal ha tilgang til. Da vil du motta en ny epost som ser slik ut:

Eposten forteller deg hvilket eRom du har fått tilgang til og hvem som har gitt deg tilgangen. Du kan gå inn på eRommet ved å klikke på eRom-navnet. Et nettleser-vindu vil åpne seg og du vil komme til et innloggingsvindu som ser slik ut:

Klikk på External User Login og skriv inn epostadressen du mottok invitasjonen på og passordet du fikk på sms.

Hvis du vil bytte passordet du fikk på sms logger du inn her: https://project.ntnu.no/sites/fba/SitePages/Home.aspx

Microsoft Login

Hvis du er lagt inn med Microsoft innlogging vil du kun ha mottatt en epost med en lenke til eRommet. I eposten ser du navnet på eRommet du er invitert til og navnet til personen som har invitert deg. Ved å klikke på eRom-navnet vil du komme til en påloggingsside som ser slik ut:

Klikk på Microsoft Account Login lenken. Du vil nå komme til denne siden:

Det neste steget avhenger av om du allerede har knyttet epostadressen din opp mot en Microsoft-konto eller ei. Hvis epostadressen din allerede er knyttet opp mot en Microsoft-konto kan du skrive inn epostadressen din feltet og klikke på Next. Hvis du ikke har knyttet eposten din mot en Microsoft-konto kan du gjøre dette ved å klikke på URLen Create one. Du vil komme til en registreringsside. Skriv inn for- og etternavn, og i User name-feltet skriver du inn epostadressen du fikk invitasjonen på. Lag deg et godt passord og fyll ut de resterende feltene før du klikker på Create account (fjern gjerne avkrysningen Send me promotional emails from Microsoft). Nå vil Microsoft sende deg en kode på epost for å verifisere at epostadressen din er riktig. Den vil se slik ut:


Koden kopiere/skriver du inn i feltet på denne siden og klikker Next:


Du vil bli bedt om å godta at info fra profilen din overføres til NTNUs eRom-løsning. Her klikker du Ja og du vil få tilgang til rommet.

Trinnene som er beskrevet over skal kun gjøres en gang. Når du i fremtiden går inn på eRommet velger du Microsoft Account i innloggingsvinduet, skriver inn epostadressen din og klikker Next. Skriv inn passordet du laget da du opprettet Microsoft-kontoen og klikk Sign in.

 


Problemer?

Jeg får følgende feil når jeg prøver å logge inn med External User Login


Årsak:

  • Du har skrevet feil i brukernavnet. Brukernavnet skal være epostadressen du mottok invitasjonsmailen til.
  • Passordet ditt er skrevet feil. Merk at noen bokstaver/tall kan lett misforståes, f.eks. stor ‘o’ og null, eller stor ‘i’ og liten ‘L’.
  • Epostadressen din er ikke registrert eller den er registrert for Microsoft login, ikke Forms Bases login. Prøv Microsoft Login eller spør personen som sendte deg invitasjonen til eRommet.

Jeg får følgende feil når jeg prøver å logge inn med Microsoft Account Login:


Årsak:

  • Du har stavet epost-adressen din feil.
  • Epostadressen din er ikke knyttet til en Microsoft-konto.

Jeg får følgende feil etter at jeg har skrevet passordet mitt:

Årsak:

  • Du har skrevet passordet feil. Vennligst prøv igjen. Ev. hvis du har glemt passordet ditt. Klikk på reset it now

Jeg har skrevet inn riktig epostadresse og passord. Allikevel får jeg denne siden. Hvorfor?

Årsak:

  • Innloggingen din var vellykket, men brukeren din er enten ikke lagt til med tilgang til eRommet du prøver å aksessere eller har blitt fratatt rettighetene sine siden sist du var inne. Vennligst kontakt personen som inviterte deg til eRommet.