Wikier

Dele internett via mobil enhet

Dele internett via mobil enhet

I situasjoner hvor Wi-Fi nettverket ditt er ustabilt eller du ønsker å bruke PCen din i et område uten Wi-Fi, så kan det være nyttig å ta i bruk internettdeling gjennom din mobil.

Internettdeling gjennom mobil, eller hotspot, er et simulert Wi-Fi nettverk gjennom telefonen din. Dette gjør det mulig å for eksempel ha tilgang til internett på en PC i det tilfelle at ditt vanlige nettverk ikke er tilgjengelig. Hotspot fungerer som et vanlig Wi-Fi nettverk der telefonen din er routeren. Hotspot bruker vanligvis din mobildata for å dele internett og vi anbefaler derfor at du ikke deler internett med mobildata over en lengre periode, ettersom dette vil tømme din tilgjengelige mengde mobildata. Du er selv ansvarlig for bruken av personlig mobildata. Noen enheter tillater også å dele internett gjennom Wi-Fi.

Denne artikkelen vil dekke tilkobling til internett deling på iPhone/iPad og android enheter.

iPhone/iPad

 1. For å skru på internettdeling på en iPhone/iPad, må du først og fremst navigere til innstillinger menyen på din enhet.

 2. Trykk på Delt Internettfor å få tilgang til hotspot-innstillingene
  skjermbilde - Innstillinger

  Hvis du ikke finner Delt Internett knappen kan du også finne hotspot-innstillingene gjennom Mobilnett.

 3. Noter deg Wi-Fi passordet når du skrur på internettdeling, ettersom dette vil være nødvendig for å koble til på din PC.
  skjermbilde - delt internett

 4. Nå er ditt personlige hotspot klar til bruk, og du vil finne den på din PC blant de vanlige Wi-Fi nettverkene. Vær oppmerksom på at navnet vil være likt din enhet, f.eks “Emilies iPhone”.

Hotspot med Android

Android enheter har en tendens til å variere fra modell til modell. En Samsung vil derfor ikke ha samme innstillinger som en Xiaomi for eksempel. Det generelle tipset for å finne internettdeling på Android enheter vil derfor være å søke etter flyttbar sone eller hotspot på din enhet.

Skjermbilde - Flyttbar sone

 1. Når du har navigert til hotspot innstillingene anbefaler vi at du tar et øyeblikk og fullfører oppsettet av internettdeling.
  Skjermbilde - sett opp flyttbar sone

 2. Alternativer for internettdeling er vanligvis SSID, sikkerhet, og passord.
  Skjermbilde - SSID
  SSID vil være navnet som vises på PCen din når du forsøker å koble deg til. Vi anbefaler derfor at du oppretter et navn som er gjenkjennbart slik at du enkelt kan koble deg til. Det er også anbefalt at du oppretter WPA2 eller lignende Wi-Fi sikkerhet om du har mulighet, og husk å sette et trygt passord før du oppretter nettverket.

 3. Da er hotspotet klart og du kan dele internett fra mobilen din
  .Skjermbilde - hotspot er klar
3244 Visninger