Språkvelger

English

Banner - Ny student

Ny student

Hva du må gjøre – og i hvilken rekkefølge

Ny student - de første dagene

 1. Registrer deg i Studentweb

  Registrer deg som student når du har fått velkomst-e-post fra NTNU. Start semesterregistreringen og følg instruksjonene. Sjekk at kontaktinformasjonen stemmer. Lag og betal faktura for semesteravgift. Det tar inntil tre virkedager før betalingen er registrert i Studentweb. Dagen etter at betalingen din er registrert der, kan du gå videre til punkt 2. 

 2. Aktiver brukerkontoen din

  Etter at betalingen er registrert kan du aktivere brukerkontoen din. Inntil ett døgn etter aktiveringen får du tilgang til IT-verktøyene du trenger i studiehverdagen, som e-post, Office 365, e-læringssystemet Blackboard, studentbevisappen og intranettet (Innsida). 

 3. Skaff deg studentkort

  Studentkortet fungerer som adgangskort, lånekort hos biblioteket, ID-kort og til utskrift. Du trenger gyldig ID for å hente studentkortet ditt. Last ned studentbevisappen som beviser at du er registrert som student dette semesteret. Bildet i studentbevisappen kommer først etter ditt studentkort er produsert.

 4. Les om oppstart for ditt studieprogram

  Se detaljert informasjon om oppstart på nettsidene til hvert studieprogram. Notér datoer for immatrikuleringenFadderuka, evt. politiattest og andre krav og datoer spesifikke for ditt studium. Planlegg studiet ditt.

 5. Logg på Blackboard

  Beskjeder fra faglærer, forelesningsnotater og annet undervisningsmateriell finner du i Blackboard. Last ned Blackboard-appen på telefonen din for å få varsler om nye hendelser i dine emner.  

 6. Les meldinger fra NTNU

  Logg på Innsida, som er inngangen til viktige verktøy og informasjon som du trenger i studiehverdagen. Der finner du nyheter om studieløpet, frister og arrangement. Husk å sjekke NTNU-e-posten din jevnlig.

 7. IT - last ned programmer

  Installer programmer som er nyttige for deg i studiehverdagen. Se oversikt over tilgjengelige programmer og last ned.

 8. Husk viktige frister

  Meld deg opp til undervisning og eksamen på Studentweb innen 15. september i høstsemesteret og 1. februar i vårsemesteret. Fristen for å søke stipend og lån hos Lånekassen er 15. november i høstsemesteret og 15. mars i vårsemesteret.

 9. Forebygging av smitte 

  Alle studenter og ansatte skal registrere seg med QR-kode i NTNUs Check-in i alle rom på campus. Mer om smittevern og NTNUs håndtering av koronaviruset.

Hjelp

Trenger du hjelp med IT: Se Orakeltjenestens FAQ

Spørsmål om studie- og emnevalg: Se veiledning for studenter

 

NTNU Hacks

9 NTNU-hacks