Språkvelger

English

Banner - Ny student

Ny student

Sjekkliste før studiestart

Etter at du har funnet informasjon om oppmøte og studiestart på nettsiden til ditt studieprogram, er det en del praktiske ting du må ordne.

Ny student - de første dagene

 1. Registrer deg, og betal semesteravgiften

  Du må registrere deg som student i Studentweb. Du kan registrere deg som student etter du har fått velkomst-e-post fra oss (uke 31). I Studentweb oppretter du også faktura for semsteravgiften. Det tar inntil tre virkedager før betalingen er registrert i Studentweb.

 2. Aktiver brukerkontoen din

  Når du er semesterregistrert og vi har registrert at semesteravgiften er betalt, kan du aktivere brukerkontoen din. Ett døgn etter aktiveringen får du tilgang til IT-verktøyene du trenger i studiene, som e-post, Office 365, e-læringssystemet Blackboard, studentbevisappen og intranettet (Innsida). Kort tid etter aktiveringen får du e-post med lenke til et obligatorisk digitalt kurs i informasjonssikkerhet.

 3. Hent studentkortet ditt

  Studentkortet fungerer som adgangskort, ID-kort og lånekort hos biblioteket. Du bruker også studentkortet for å ta utskrifter. Slik bestiller du studentkort. Husk å laste ned studentbevisappen som beviser at du er registrert student dette semesteret.

 4. Husk fristene - meld deg til undervisning og eksamen

  Meld deg opp til undervisning og eksamen i Studentweb. Du må gjøre dette innen 15. september i høstsemesteret og 1. februar i vårsemesteret, men vi anbefaler at du gjør det så tidlig som mulig. Skal du søke stipend og lån hos Lånekassen, er fristene 15. november i høstsemesteret og 15. mars i vårsemesteret.

 5. Les viktige meldinger fra NTNU

  Vi legger ut viktig informasjon på intranettet Innsida. Der finner du meldinger, nyheter om studieløpet, informasjon om arrangementer og viktige frister. Vi sender også viktig informasjon til NTNU-e-posten din. Du kan legge til din NTNU-e-post på mobil. Se veiledninger for Android og Iphone.

 6. Logg på Blackboard

  Blackboard er plattformen der du får beskjeder fra faglærere, finner forelesningsnotater og undervisningsmateriell fra emnene dine. Last ned Blackboard-appen for å få varsler og full oversikt over emnene dine. Se også våre tips til hvordan du kan planlegge studiene dine.

 7. Last ned IT-verktøyene du trenger

  Som student hos oss får du tilgang til flere nyttige programmer og verktøy som er nyttige for deg i studiene. Se oversikt over tilgjengelige programmer og last ned. Har du spørsmål eller trenger hjelp, kontakt med Orakeltjenesten. De hjelper deg i gang! 

 8. Tilgang til WiFi på NTNU

  Det trådløse nettet på NTNU heter Eduroam. Slik kobler du deg til Eduroam. Når du er tilkoblet Eduroam, har du tilgang til f.eks litteratursøk og ressurser i Oria. Du kan få tilgang til NTNUs datanett og -systemer utenfra via VPN

 9. Søk om tilrettelegging av studiehverdagen

  Trenger du tilrettelegging, vil vi gjerne snakke med deg så raskt som mulig etter at du har fått opptak, slik at vi kan finne gode løsninger sammen. Du kan søke om tilrettelegging av studiesituasjonen din hvis du har dysleksi, funksjonsnedsettelse eller diagnoser som gir utfordringer i hverdagen.

Hjelp

Spørsmål om studier og emner: Se veiledningstilbud for studenter

Din trygghet er viktig for oss. Se fremgangsmåte for tiltak og varsling


Kindly.ai STUDIER-chatbot (NTNU0828537 - II-3403) OK crosspublish