Språkvelger

English

Banner - Ny student

Ny student

Ni steg du må gjøre ved studiestart

Etter at du har funnet informasjon om oppmøte og studiestart på nettsiden til ditt studieprogram, er det en del praktiske ting du må ordne.

Ny student - de første dagene

  1. Registrer deg i Studentweb

    Du kan registre deg som student etter at du har fått velkomst-e-post fra NTNU (uke 32). Start semesterregistreringen og følg instruksjonene. Lag og betal faktura for semesteravgift. Det tar inntil tre virkedager før betalingen er registrert i Studentweb.

  2. Aktiver brukerkonto

    Dagen etter at betalingen er registrert kan du aktivere brukerkontoen din. Ett døgn etter aktiveringen får du tilgang til IT-verktøyene du trenger i studiene, som e-post, Office 365, e-læringssystemet Blackboard, studentbevisappen og intranettet (Innsida). 

  3. Skaff deg studentkort

    Studentkortet fungerer som adgangskort, lånekort hos biblioteket, ID-kort og til utskrift. Du trenger gyldig ID for å hente studentkortet ditt. Last ned studentbevisappen som beviser at du er registrert student dette semesteret.

  4. Logg på Blackboard

    Beskjeder fra faglærere, forelesningsnotater og undervisningsmateriell finner du i Blackboard. Last ned Blackboard-appen for å få varsler om nye hendelser i dine emner. Se tips til hvordan du kan planlegge studiet ditt.

  5. Les meldinger fra NTNU

    Logg på Innsida, som er inngangen til viktige verktøy og informasjon. Der finner du meldinger, nyheter om studieløpet, frister og arrangement. Du kan legge til din NTNU-e-post på mobil. Se veiledninger for Android og Iphone.

  6. IT - last ned programmer

    Installer programmer som er nyttige for deg i studiene. Se oversikt over tilgjengelige programmer og last ned. Trenger du hjelp med IT, ta kontakt med Orakeltjenesten.

  7. Husk viktige frister

    Meld deg opp til undervisning og eksamen på Studentweb innen 15. september i høstsemesteret og 1. februar i vårsemesteret. Fristen for å søke stipend og lån hos Lånekassen er 15. november i høstsemesteret og 15. mars i vårsemesteret.

  8. Tilrettelegging av studiehverdagen

    Har du behov for tilrettelegging vil vi gjerne få kontakt med deg så snart som mulig etter at du har fått opptak. Du kan søke om tilrettelegging av studiesituasjonen din hvis du har dysleksi, funksjonsnedsettelse eller diagnoser som gir utfordringer i hverdagen.

  9. Kom deg på nett

    Eduroam er det beste trådløse nettet tilgjengelig på campus. Slik kobler du deg til Eduroam. Du kan koble deg til NTNUs datanett og -systemer utenfra via VPN, og få tilgang til f.eks. litteratursøk og ressurser i Oria.

Hjelp

Spørsmål om studier og emner: Se veiledningstilbud for studenter

Din trygghet er viktig for oss. Se fremgangsmåte for tiltak og varsling


II-3251 kindly chatbot snippet - OK crosspublish