Wikier

Innsida

Slik ser innsida ut for studenter

Beskrivelse av hvordan en students «Min side» kan se ut.

Min side - startsiden på Innsida

Min Side er startsiden for Studenter - det samme som for ansatte. Studentene har egne meldingskanaler og andre bokmerker og hurtigmenyer. 

Meldinger og arrangementer

Studentene bruker samme meldingssystem som ansatte, men har andre kanaler. De har i hovedsak tre meldingskanaler som brukes. Disse er tilpasset hver enkelt student og baserer seg på data fra FS.

Studentene abonnerer automatisk på disse kanalene:

  • Alle studenter.
  • Bykanal. Meldingskanal for studenter i Trondheim, Gjøvik eller Ålesund.
  • Studieprogram. På tvers av årskull.

Tips! Som ansatt bør du melde deg på relevante studentkanaler for å holde deg orientert om hva som går ut av informasjon til studentene. 

  • Det finnes også emnekanaler og studieretningskanaler på Innsida, men disse er lite brukt. Noen tester også ut kullkanaler, det vil si studieprogramskanal pr. årskull. Ta kontakt med kommunikasjonsavdelingen via hjelp.ntnu.no hvis du ønsker å vite mer om dette.

Bokmerker, hurtigveier og navigasjon

Studentene har også en bokmerkeboks hvor de har:

  • Alle studenter - felles bokmerker for alle NTNU studenter.
  • Mine bokmerker - de kan legge til egne bokmerker.
  • IT-systemer - her kan de velge de læringssystemene de bruker for rask tilgang (Blackboard og Inspera).

I tillegg har de et eget utvalg snarveier og navigasjon. De når de samme lenkene fra vaffelmenyen og instabart-boksen, men vaffelmenyen er med deg uansett hvor du navigerer på Innsida. 

Timeplan-fanen

Timeplan

Timeplan gir studentene oversikt over sine forelesninger og annen timeplanfestet aktivitet.   

Timeplanverktøyet på Innsida pensjoneres, se denne siden for informasjon om og pålogging til ny timeplanløsning.

Mine studier-boksen

Her finner studentene sine emner og lenke til emnenettsiden og studieprogramsiden på eksternweb. De finner også hurtigvei inn til emnenettsiden i sitt LMS og meldinger. 

Navigasjon og søk

Temasider og navigasjon

Studentene får opp egne tema- og navigasjonsmenyer som gir dem tilgang til sider som er tilpasset for dem. Disse sidene er tilgjengelig for alle og du finner dem lettest ved å trykke på temaknappen og velge "tema for studenter".

Søk

Studentene har det samme søket som ansatte og når de skriver inn søkeord søkes det i flere "samlinger". De kan enten velge å søke i alle samlinger eller velge ut bare ett filter. 

Min profil

Studentene har også en egen profilside som de selv kan redigere, men den vises ikke på NTNUs eksterne nettsider og blir heller ikke indeksert av Google.

Kontakt og hjelp

Hvis du trenger hjelp med å komme i gang med informasjon til studenter via Innsida kontakter du kommunikasjonsavdelingen via hjelp.ntnu.no