Wikier

Office 365

Office 365 - Teamsite

TeamSite er en gruppefunksjon for studenter og ansatte som gjør det enkelt å samarbeide, dele dokumenter, og samskrive. 

English version: Office 365 - TeamSite

Samleside for Office 365 | Sider merket med TeamSite

Merk: Det er fra 28.08.20 ikke lenger mulig å opprette nye samarbeidsrom i TeamSite. IT-avdelingen anbefaler i stedet å bruke Teams, som er en mer moderne plattform for samhandling. Les mer om Teams her.

Hva er TeamSite? 

TeamSite er nyttig til gruppeprosjekter, kollokviegruppe eller andre samarbeider. TeamSite lar deg dele dokumenter med andre, samarbeide om dokumenter eller presentasjoner, og lage felles todo-lister, e-postlister og lenkesamlinger.

Man trenger ikke å ha en NTNU-epostadresse for å få tilgang til din Teamsite.  Dette gjør at du kan invitere foreleser, masterveileder fra et firma utenfor NTNU eller andre til å delta i din Teamsite.

Viktig: Initiell levetid på ett år

En TeamSite får automatisk levetid på ett år. Når det nærmer seg utløpsdatoen vil romeier motta en e-post med en forespørsel om teamsitens levetid skal forlenges. Romeier har hele tiden muligheten til å sette en gyldighetsdato ved å gå inn på Administrasjon-lenken på høyre side av startsiden og endre Gyldig til-datoen. Romeier er den som opprettet rommet.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan inviterer jeg andre til min TeamSite?

 1. Gå til en TeamSite du står som romansvarlig for. Romansvarlig blir automatisk satt til den personen som opprettet TeamSiten. Under "Informasjon og medlemmer" finner du en liste over nåværende medlemmer.   
 2. Trykk på ikonet for å legge til flere personer. Du får nå opp et lite vindu.
 3. Legg til personer:
  • - Dersom vedkommende er student eller ansatt ved NTNU: I det øverste feltet, skriv inn fullt navn eller NTNU-brukernavnet til personen du ønsker å legge til. Adresseboken vil automatisk søke etter personen.
  • - Dersom vedkommende ikke har tilknytning til NTNU (ekstern): I feltet for e-postadresse skriver du epostadressen til personen du ønsker å legge til.
 4. Velg tilgangsnivå:
  • Members: kan skrive, lese og hente ut dokumenter.
  • Owners: kan legge til og fjerne personer fra gruppen i tillegg til alle rettigheter vanlige members har.
  • Visitors: har kun tilgang til å se på innholdet som ligger i TeamSiten. Har ikke rettigheter til å endre, skrive eller hente ut dokumenter.

Hvordan fjerner jeg et medlem fra min Teamsite?

 1. Trykk på tannhjulsikonet øverst i høyre hjørne ved siden av profilbildet ditt og velg "Innstillinger for nettsted".
 2. Trykk på Områdetillatelser under Brukere og tillatelser".
 3. Det fins tre standardgrupper i Teamsite. Hvis du vet hvilken gruppe personen er medlem av klikker du deg inn på gruppen og finner personen. Hvis ikke klikker du på "Kontroller tillatelser" i menyen og søker etter hvilken gruppe personen er medlem av.
 4. Velg personen du ønsker å slette og klikk på "Handlinger" og deretter "Fjern brukere fra gruppe".

Hvordan forlenger jeg levetiden til en TeamSite?

Fra gyldighetsdatoen vil man kun ha lesetilgang til rommet og alt innhold, dvs. bibliotek, dokumenter, kalender, gjøremål, notisblokk, m.m. Rommet vil bli merket med 'Klar til sletting' og vil på et tidspunkt bli slettet av IT-avdelingen. Hvis du ønsker å beholde rommet gjør du følgende for å flytte gyldighetsdatoen:

 1. Gå til din Teamsite og trykk på Administrasjon under Informasjon og medlemmer.
 2. Endre gyldig til dato.
 3. Lagre endringer.

Hvordan endrer jeg navnet eller utseendet til flisen til Teamsiten?

Du må være romeier for å kunne gjøre disse endringene.

 1. Gå til teamsiten din og trykk på Administrasjon under Informasjon og medlemmer.
 2. Endre innstillingene du ønsker å endre.
 3. Lagre endringene.

 

Hvordan sletter jeg en TeamSite?

Romeier kan slette en TeamSite manuelt via Administrasjon-lenken på høyresiden av startsiden. I dialogvinduet som kommer opp finner du en egen fane som heter Slett TeamSite. 

Jeg har mistet romeier-tilgang til min TeamSite. Hva nå?

Da har du trolig vært inne i Områdetillatelser og trykket på Slett unike tillatelser. Ta kontakt med Orakeltjenesten, så skal vi hjelpe deg med å få tilgangen tilbake

Child Pages (1)

 • Teamsite - avvikling

  Her finner du veiledning som forteller hvordan du flytter data fra TeamSite til OneDrive, Teams eller laster ned innholdet til en Zip-fil. Siden er for ansatte som er eier eller medlem av en...