Wikier

Office 365

Office 365 - Excel

Slik er det du kommer i gang med Excel. Denne siden inneholder informasjon om hvordan man blir kjent med Excel-miljøet og svar på ofte stilte spørsmål om forskjellige funksjoner i programmet. Regnearkprogrammet Excel er en del av Office 365 pakken som er gratis å laste ned for studenter og ansatte. Hvis du vil laste ned Office 365 pakken eller sjekke ut andre veiledninger bør du følge portalen for Office 365. 

English version - Office 365 - Excel

Komme i gang

Når du kommer i gang med Excel blir du møtt med et blankt regneark med en øvre meny og en nedre meny.  På Mac har du også muligheten til å starte regnearket fra en mal. Den øvre menyen er hovedmenyen og består av følgende faner:

  • Hjem - Utklippstavle, Skrift, Justering, Tall, Stiler, Celler, Redigering
  • Sett inn - Tabeller, Illustrasjoner, Apper, Diagrammer, Rapporter, Sparkline-grafikk, Filtre, Koblinger, Tekst, Symboler
  • Sideoppsett - Temaer, Utskriftsformat, Tilpass, Arkalternativer, Ordne
  • Formler - Funksjonsbibliotek, Definerte navn, Formelrevisjon, Beregning
  • Data - Hent eksterne data, Tilkoblinger, Sorter og filtrer, Dataverktøy, Disposisjon
  • Se gjennom - Korrektur, Språk, Kommentarer, Endringer
  • Visning - Arbeidsbokvisning, Vis, Zoom, Vindu, Makroer

For å åpne eller lage nye arbeidsbøker så finner du disse alternativene i Fil-fanen. På Windows er denne plassert ved siden av Hjem-fanen. På Mac er dette plassert i Macs innebygde øvre meny. 

På den nedre menyen i Excel så har du mulighet til å åpne og bytte mellom regneark i arbeidsboken. På høyre siden av den nedre menyen kan du bytte mellom normal oppsett og sideoppsett. Ved siden av disse er det mulig å justere zoom prosenten til regnearket.

Når du lagrer arbeidsboken din, så kan du velge mellom å lagre dette lokalt på din maskin eller lagre det i OneDrive. Ved å lagre i OneDrive sin skytjeneste så har du mulighet til å åpne og redigere dokumentet hvor som helst og bruke nettversjonen av Excel, Excel Online.

Deling og samarbeid

Veiledning over deling og samarbeid

Tips og Triks

Informasjon om tips og triks kommer

Brukerveiledninger

Microsoft opplæringssenter for Office 365

Kontakt

Orakeltjenesten på orakel@ntnu.no ved spørsmål.

4258 Visninger
IT-info: programvare Målgruppe: Studenter Medarbeidere Tema: IT-hjelp