Wikier

Nettpublisering -...

NTNUs web A-Å

Sentrale verktøy og begreper for NTNUs eksternweb og Innsida. Se også: Temaside web

ABCDEF G H IJKLMNOPQ R STU V W X Y Z Æ Ø Å

A

Ansattesidene: Din egen ansattside redigerer du fra Min profil i Innsida (intranettet). Se også: Hvordan administrere ansattlistene.

Ansattelister: På instituttsidene kan det synliggjøres ved hjelp av portleten "ansattelister" hvem som jobber på instituttet.

 

B

BAS/Cerebrum: System for å registrere brukere ved NTNU (Innlogging), og samkjører persondataene fra flere ulike system 

Blackboard: NTNUs e-læringssystem fra høsten 2017. Se Blackboard for studenter I Blackboard for ansatte

Blogg: NTNU tilbyr en felles bloggtjeneste som benytter Wordpress. Se også en liste med NTNU relaterte blogg: http://www.ntnu.no/aktuelt/blogger

Bugtracking: For feilhåndtering og videreutvikling av eksternweb og Innsida brukes nå Jira. Her ligger alle feil- og videreutviklingstiltak.

C

Cerebrum: NTNUs system for brukeradministrasjon. Se BAS/Cerebrum.

Confluence: Webhotell/Wiki som kan benyttes til å lage konferansesider, dele dokumenter i et prosjekt, etc. Se NTNUs sider om Confluence og ta kontakt med orakel@ntnu.no hvis du ønsker å ta det i bruk.

D

Domener: NTNU har kun 100 tilgjengelige domenenavn. Det er kommunikasjonsavdelingen (hjelp.ntnu.no) som håndterer søknader om domenenavn.

Driftsmeldinger: Du kan abonnere på Driftsmeldinger fra NTNU via Innsida, eller via RSS.  Varslinger er også tilgjengelig på en egen side: varsel.it.ntnu.no

E

E-læring: NTNU bruker Blackboard som kommunikasjonsverktøy mellom studenter og faglærere.

F

Facebook: NTNU på Facebook

Felles Studentsystem (FS): NTNUs system for studieadministrative data. Mye av dataene angående studier som presenteres på weben er hentet herfra.

Flyttescript: Her legges det inn redirect fra gamle sider til nye. Kontakt nettgruppa i Kommunikasjonsavdelingen for hjelp til å dirigere om sider.

I

Innholdsstrategi:  Strategien er for deg som lager innhold til NTNUs nettsider, og for ledere med ansvar for innhold og ressurser

Intranett: NTNUs intranett for medarbeidere og studenter heter Innsida.

J

Jira: Her legges alle saker som skal utvikles. Jira er åpent innenfor NTNU-nettet slik at alle kan følge med på prosessene.

K

Kunnskapsdeling - Har du interesse for web ved NTNU, kan du abonnere på meldingskanalen Nytt om nett
I kanalen informeres det og du kan være med å diskutere videreutvikling av NTNUs nettjenester.

L

Liferay: Portalrammeverk som NTNU bruker til å publisere en nettsider med. Liferay er en Open Source-løsning.
Prosjektets dokumentområde (krever pålogging).

M

Machfom: Skjemaverktøy for NTNU

N

Navnepolitikk (url): NTNUs navnepolitikk (pdf) for web er vedtatt av rektor.

Nettredaktør: Hvert fakultet og Kommunikasjonsavdelingen har en nettredaktør. Denne personen koordinerer med andre enheter. Finn din nettkontakt.

O

Office 365: En samling verktøy spesielt tilpasset samarbeid og deling. Mer om Office 365 

OrgReg - Organisasjonsregisteret inneholder autoritative data om om enheter ved NTNU. Det kan være navn på enheter, URL-adresser, Endringer i navn på enheter må gjøres for at det skal bli korrekt på f.eks. eksterne nettsider eller intranettet. HR- og HMS-avdelingen er systemeier.

P

PAGA: NTNUs lønnssystem heter PAGA og inneholder blant annet en del autorative og offisielle data om personer som brukes på NTNUs web. Det er for eksempel navn, stillingstittel og ansettelsessted. Paga administreres normalt av personalansvarlig på enhetene.

Profilside: Se ansattsidene

Questback: Studenter har muligheter til å lage spørreundersøkelser i Questback

S

SEO: Search engine optimization (se "søkemotoroptimalisering").

Skjema: For å lage skjema (enkle spørreundersøkelser, påmeldinger etc) kan du bruke Machform.

Sosiale medier: Ni råd for bruk av sosiale medier.

Spørreundersøkelse: Se Questback

StatistikkNTNUs webstatistikkverktøy er SiteImprove.

Søkemotoroptimalisering: Hvordan komme høyt opp på trefflista på søkemotorene? Gode tips til søkemotoroptimalisering.

Søkeord: Vi får jevnlige statistikker over hvilke søkeord som er mest brukt via vår interne søkemotor. Disse går webberne ved Kommuniksjonsavdelingen igjennom og sørger for at folk får relevante treff.

T

TIA Tjenesteorientert Informasjonsarkitektur

Tilgjengelighet: Se Universell utforming av IKT ved NTNU

Tjenestelaget: Et Java og Webserservices grensesnitt som tilgjengeliggjør data fra Kjernen/FS når det gjelder organisasjonsdata, persondata og studiedata.

Twitter: Det er flere enheter som twitrer fra NTNU, se høyre spalte på denne sida: http://www.ntnu.no/aktuelt/blogger

U

URL: NTNU har en navnepolitikk (pdf) for tildeling av url.

URL forkorter - NTNU Shorty  er lenkeforkorter (som bitly og tinyurl) som bruker ntnu domene

Utrulling: Dette er gangen i en såkalt "utrulling": Først blir saken jobbet med i utviklingsmiljøet. Deretter rulles den over til testmiljøet hvor løsningen testes i et realistisk miljø. Deretter rulles løsningen ut til produksjonsmiljøet som altså er det vi alle ser på weben.

W

Webmaster: Se nettredaktører.

Wiki: En confluence-wiki space kan benyttes til å lage konferansesider, dele dokumenter i et prosjekt, etc.  Kontakt orakel@ntnu.no hvis du ønsker tilgang til Confluence.

Wikipedia: Kommunikasjonsavdelingen er jevnlig innom Wikipedia for å kvalitetssikre informasjonen om NTNU på norsk og engelsk.

hopp til toppen av innholdet

 

3066 Visninger

Child Pages (3)

  • Hvilken nettleserversjon har jeg

    Kontroller hvilken nettleserversjon du bruker.  Dette er nyttig informasjon når du trenger brukerstøtte , og  når du melder feil.   Internet Explorer Slik finner du hvilken versjon av Internet...

  • Nettleserstøtte ved NTNU

    Nettleserstøtte for administrative systemer i bruk ved universitetet. English version - Supported browsers Temaside om IT-hjelp | Sider merket med web Bruker du en gammel nettleser? Bruker du en...

  • Tømme cachen i din nettleser

    Slik slettar du nettlesardata i dei mest brukte nettlesarane på NTNU. Dette inkluderer mellom anna informasjonskapslar (cookies), hurtiglager (cache) og bufra innhald. English version - Empty your...