Wikier

EVU...

EVU leveransemodell - videreutdanning som oppdrag

Videreutdanning som oppdrag/salg er økonomisk aktivitet.

Om modellen

  • Regulert av BOA-regelverket (rundskriv F-07-13), faglig interesse må dokumenteres
  • Ordinære studietilbud og andre undervisningsaktiviteter (stor frihet til å gjenbruke gratis-emner)
  • Oppdragsgiver bestemmer hvem som skal delta (tilbudet er ikke rettet mot enkeltstudenter, men oppdragsgiver kan rekruttere studenter fra en sektor, bransje, geografisk område, mv.).
  • Opptak nødvendig for å ta eksamen

Finansiering

  • Oppdragsgiver betaler 100 % + margin for fortjeneste.
  • Kostnader baseres på KDs satser eller beregnes ved hjelp av TDI-modell for utdanning. KDs sats er gjennomsnitt for alle studenter og inkluderer alle kostnader til undervisning, forskning, lokaler (eide og leide), indirekte kostnader, reisekostnader, servering, mv. Fortjenesten kan økes for ekstra kostnadskrevende tilbud.
  • Fortjenestemargin kan variere i ulike markeder. Utviklingskostnader må medregnes.

Det er ikke noe i veien for at studenter som deltar på oppdragsfinansiert videreutdanning kan undervises i samme rom som ordinære studenter (gratis tilbud) i tilfeller der emnet er identisk for begge grupper og fakultet/institutt har kapasitet til dette. Fakultet/institutt må vurdere om det er hensiktsmessig og mulig i forhold til opptakskrav, adgangsbegrensning, kapasitet og andre hensyn. Det må dokumenteres at oppdragsgiver dekker kostnadene for oppdraget for å unngå kryssubsidiering. 

Vurderinger

Dette er en god og svært fleksibel modell i markeder der det er betalingsevne og betalingsvilje. Muligheten til å tilby ordinære emner mot betaling, kan gi grunnlag for vekst i EVU uten at utviklingskostnadene øker. NTNU kan bygge opp tilbud i dialog med kundegrupper. Et eksempel er tilbud i digitalisering mot banksektoren. NTNU kan tilby emner på oppdrag til sektorer som har egen utdanning (eksempelvis ingeniørutdanning i Forsvaret). Langsiktige avtaler vil være en fordel.

Det er en forutsetning at kvalitetskravene som for all annen utdanning er tilfredsstilt.

Markedskunnskapen som NTNU får gjennom slike oppdrag, kan øke relevans og kvalitet i annen utdanning. Oppdragsgivere vil sette andre krav enn ordinære studenter og dette kan fungere motiverende for faglig og pedagogisk utvikling.

Utdanning levert som oppdrag bør aldri undergrave eller konkurrere med ordinære utdanninger som har adgangsbegrensning og opptakskrav. Tilbudet bør henge sammen og faglig strategisk ledelse av oppdragsvirksomheten innenfor utdanningsområdet er viktig.

Eksempel

Fagprogrammet i prosjektledelse

2599 Visninger
Målgruppe: Medarbeidere
Tagger
evu